Aarhus Ådal, golf i kuperet, men skøn natur.

Aarhus Ådal, golf i kuperet, men skøn natur.

Mange huller, hvis magen man ikke ser andre steder, gør Aarhus Ådal til en god oplevelse.

Af: Tomas Norre Mikkelsen

Ådalen ved Aarhus lægger jord til den flotte golfklub Aarhus Ådal. Klubben blev stiftet i 1994, og for 3 år siden blev den selvejet. Klubben råder over en 18 hullers bane, samt en rigtig flot par 3 bane. Klubben ejer allerede nu ekstra jord til en 18 hullers udvidelse, hvis der bliver behov for det. Så selvom der skal bruges mange penge til at realisere dette projekt, er en del allerede realiseret i jorden. Udover de to baner er der også et stor træningsanlæg med toetagers driving range, to store puttinggreens og en stor green til træning af chip og indspil.

Golfbanen ligger i et meget naturskønt område, og naturen er en integreret del af banen. Det er et meget kuperet terræn uden ret mange træer på selve banen, men den store skov omkranser banen flot. Der er et rigt fugleliv i og omkring de mange søer. Bl.a. er der nogle sæsoner flere svanepar i søerne, men i år er der kun et enkelt par svaner i søen ved hul 7.

Mange særegne huller
Der er mange lidt specielle huller, som man ikke oplever så mange steder. Det kuperede terræn skiller sig også lidt ud og derved selvsagt også hullerne. Specielt par 3 hullerne skiller sig ud i forhold til andre baner. Der er ikke et regulært par 3 hul, forstået på den måde at der enten er stor forskel i niveau eller anden udfordring, så ingen simple par 3, men det er kun med til at gøre det sjovere i mine øjne.
Der er også rigtig mange flotte golfhuller, hvor man helt kan glemme golfen og nyde naturen og de mange udsigtspunkter. Du kan flere steder se udover det meste af Ådalen, som er et rigtig smukt syn.

Konditionen testes
Det meget kuperede terræn sætter både din kondition og dermed også din koncentration på prøve. Det er vigtigt med godt med væske og en trolley til din bag er klart at anbefale. Klubben yder en rigtig god service med hensyn til at holde din væskebalance i orden. Banekontrollen har vand og chokolade med rundt, en service jeg specielt som greenfeegæst sætter stor pris på.

Banen
Banen er generelt i god stand. Fairways er pæne og af varieret bredde, så det ikke bare er at slå, men du skal også læse banen. Der er mange strategisk placerede bunkers, som er med til at straffe, hvis man kommer lidt skidt fra tee. Mange af greens er meget ondulerede, hvilket jeg synes er rigtig godt, da det kan give nogle ”sjove” putts, og derved udfordre mere end på en flad pandekage.

Jeg har spillet banen før, og også den gang, oplevede jeg greens som lidt langsomme, men trods alt ens på hele banen. Jeg synes det er en skam med de langsomme greens, da der er rigtig meget kontur på næsten alle greens, men denne kontur bliver taget lidt ud af spil, når greenhastigheden er lav. Det er lidt ærgerligt, når de har så gode muligheder for at ”drille” os på green. Jeg blev fortalt, at greenhastigheden skyldes, at der blev arbejdet på greens, så under normale omstændigheder ville greens være hurtigere.

Et ”lille” par 5 hul
Der er en del specielle huller, bl.a. et ”lille” par 5 hul på 512 meter fra gul (400 meter fra rød). Længden alene gør ikke hullet til noget specielt, men dets udformning gør det til en lidt usædvanlig oplevelse. Fra teestedet kan du ikke se hullets udformning og forløb. Baneguiden er god med et hul af denne type, selvom en så stor niveauforskel kan være meget vanskeligt at illustrere på et stykke fladt papir.
Det lange par 5 hul har bunkers i landingsområdet både i 1. og 2. slaget. Landingsområdet til 1. slaget skråner meget mod venstre og væk fra bunkerne, så hvis du rammer drivet helt rigtig, har du mulighed for at rigtig langt drive. Selv med et langt drive har du stadig langt til green. Den store niveauforskel gør det svært at vurdere længderne. Først når du kommer frem til green, har du et slag/putt, hvor niveauforskellen er mindre end en meter. Greenen er stor og ligger diagonalt på spilleretningen, og er beskyttet af bunkers foran, og omkranset af træer, så pas på ikke at slå for langt, hellere lidt kort i højre side en langt i venstre.
Jeg vil skyde på at der er en niveau forskel på mellem 40 og 50 meter over de 512 meter som hullet strækker sig over. Green er dog hævet en smule, men man bliver noget overrasket første gang man kommer udover første bakketop og kan se hvad der venter de næste par slag.

Vurdering
Jeg synes banen som helhed er flot og varieret. Men jeg kunne godt tænke mig at greens var noget hurtigere. Det er en god og naturskøn bane, som selv, hvis man skulle være uheldig og spille en mindre god runde golf, vil byde på en natur oplevelse der helt sikkert opveje golfen lidt. Alt i alt vil jeg give banen 4 ud af 6. Der er lidt småting som jeg kunne tænke mig ændret, men jeg rammer nok aldrig en bane 100 % efter mit hoved, banen er god, og helt klart en anbefaling værdig.

Fakta
Greenfee:
Senior: Hverdag/Weekend: 300/350 kr.
Junior: Hverdag/Weekend: 150/175 kr.
Medlemmer af AAGC kan medtage én gæst med 20 % rabat alle ugens dage.
Længde:
Hvid: 6216, Gul: 5808, Blå: 5218, Rød: 4919
Par: 72
www.aadalgolf.dk

Relaterede artikler

X