ADSKILLIGE DANSKERE JAGTER DRØMMEN NÅR EUROPA TOUREN SLÅR SKOLEDØREN OP

ADSKILLIGE DANSKERE JAGTER DRØMMEN NÅR EUROPA TOUREN SLÅR SKOLEDØREN OP

Af Peter Skott Carlsen

Den 16. november kender man de navne, der via tourskolen har spillet sig på Europa Touren i den kommende. Men vejen der til er lang, nervepirrende og udmagrende, og for nogle, heriblandt en lang række danskere, begynder den første af tre stadier allerede i morgen. Her følger et overblik over tourskolen og dette års danskere.

Tourskolen er bygget op af tre stadier, hvor der det første består af turneringer fordelt på otte baner. Der er 29 danskere, der skal spille i første stadie (Stage I), og det er typisk spillerne, som man til daglig støder på ved turneringerne på Nordic Golf League heriblandt ECCO Touren. Danskerne er fordelt på seks baner, og det er først, når turneringen er begyndt, at man kender antallet af spillere, der går videre til anden stadie. Omkring 25% af spillerne på Stage I går videre til Stage II.

– Læs mere: Lucas tættere på fuldt kort efter topresultat i Schweiz

Stage II bliver spillet på fire forskellige baner, og udover spillerne, der er gået videre fra Stage, vil man her finde spillere fra Europa Touren og Challenge Touren. Fra Stage II til Final Stage går igen cirka 25% videre, og de får selskab af de spillere fra Europa Touren, der lige akkurat ikke har beholdt kortet samt spillerne fra Challenge Touren, der er sluttet fra nummer 16-45 på pengelisten.

– Læs mere: Kravet til top 100 på RTD når nye højder

Stage I og II spilles over fire runder, mens Final Stage spilles over seks runder. Når Final Stage er spillet, vil top-25 og lige få kortet til Europa Touren, og den kategori man får, vil give omkring 15 starter. Det er den type kategori, som Lasse Jensen havde i fjor, og som Jeff Winther har indeværende sæson.

Forud for hver stadie vil vi komme med en oversigt over danskerne til start. Nedenfor kan man finde de danske spillere på Stage I, hvor 16 af dem begynder deres kamp for drømmen tirsdag.

Golf & Country Club Fleesensee (Tyskland):
Martin Amtkjær, Christian Bæch, Mathias Gladbjerg, Simon Gundorph, Nikolai Høgh, Philip Juel-Berg, Jakob Kollerup, Nicolai Kristensen, Jacob Pingel Lauridsen, Daniel Løkke, Niklas Nørgaard Møller, Oliver Percy-Smith, Oliver Suhr, Joachim Szötz, Nicolai Tinning.

The Roxburghe Hotel & Golf Course (England):
Rasmus Hjelm.

Golfclub Schloss Ebreichsdorf (Østrig) 19.-22./9:
Keen Bernberg, Christian Gløet, Marcus Helligkilde, Mikkel Høyer Hjort, Peter Launer Bæk, Nicolai Norman Hansen, Kasper Sørensen.

Golf d´Hardelot (Frankrig) 26.-29./9:
Frederik Dreier, Victor Østerby, Patrick Winther.

Ribagolfe (Portugal) 26.-29./9:
Mads Vibe-Hastrup, Martin Simonsen.

Frilford Heath (England) 3.-6./10:
Mads Søgaard.

Nedenfor kan man finde links til leaderboard for to turneringer. Der vil ikke være løbende livescoring men derimod først efter hver runde.

First Qualifying Stage (Golf & Country Club Fleesensee), leaderboard.

First Qualifying Stage (The Roxburghe Hotel & Golf Course), leaderboard.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------