ALT KLIKKEDE FOR VIDENSKABSMANDEN

ALT KLIKKEDE FOR VIDENSKABSMANDEN

Af Søren Amstrup

Det er i den grad forfriskende når eksperimenter og kreativitet bringes ind i golfspillet. Det sker ikke så ofte, men den 23-årige amerikaner Bryson DeChambeau har gjort sit for at forny spillet. Han hylder legenderne ved at bære en “flat cap”, hans jern er alle samme længde, han har eksperimenteret med “side saddle putting”, og hans sving er noget helt særligt. Søndag bar det hele frugt, da han sluttede fænomenalt, og Patrick Rodgers gjorde det modsatte.

Det så ellers længe ud til at Wesley Bryan, der vandt i Harbor Town tidligere på året, skulle være den største trussel mod de førende. Bryan, der vandt sine spillerettigheder til PGA Touren sidste år ved at vinde tre gange på web.com touren, gik nemlig TPC Deere Run i syv slag under par, og han kravlede helt op på en delt andenplads i 16 under samlet.

https://twitter.com/PGATOUR/status/886669747600867328

Samtidlig så Zach Johnson også ud til at skulle gøre sig gældende i afgørelsen, da han også kortvarigt var på 16 under, men han sluttede et slag dårligere på 15 under på en delt femteplads. Bryan sluttede på en delt tredjeplads med Rick Lamb.

Læs også: Lavede par fra balkonen

Helt fremme på leaderboardet så det rigtigt fint ud for Patrick Rodgers omkring 13. hul. Her rullede han et 10 meter putt i, og han kom til 18 under, to slag foran nærmeste forfølger. Hvad han ikke vidste var, at Bryson DeChambeau samtidig havde gang i en formidabel bag-ni. DeChambeau var i par, da han startede på bag-ni, og han var 12 under par samlet. Men så begyndte putts at rulle i, og han brugte blot 30 slag på de sidste ni huller – seks slag under par. De to sidste birdies kom på 17. og 18., og herefter kunne han blot vente på, at Rodgers skulle gøre sig færdig.

Patrick Rodgers kom skævt fra tee på 17., der er et par fem hul, og et af de huller, man helst skal have en birdie på. Han måtte chippe ud, og han kom desværre helt over i roughen i modsatte side. Det kostede i sidste ende en bogey, og derfor skulle der en birdie til på sidste hul. Det fik han ikke efter endnu en skævert fra tee, og dermed kunne Bryson DeChambeau lade sig hylde som denne sæsons tiende førstegangsvinder på PGA Touren. Som en ekstra bonus – og en god gimmick – så stod der som vanligt en privat jet klar til at flyve vinderen til The Open Championship, da den sidste billet til årets tredje major netop er på spil ved John Deere Classic. Sikke en uge for videnskabsmanden!

Slutstilling John Deere Classic

Relaterede artikler

X