AMERIKANSK CHALLENGE TOUR SPILLER SEJREDE I MADE IN DENMARK

AMERIKANSK CHALLENGE TOUR SPILLER SEJREDE I MADE IN DENMARK

Af Mogens Nielsen

En flot og vel gennemført Made In Denmark på Himmerland Golf & Spa Resort fik amerikansk vinder med englændere på de næste fire pladser. Ingen danskere sluttede i top 10, som de første dage ellers havde lagt op til.

Finalerunden i Made In Denmark udviklede sig hurtigt til et opløb mellem to spillere. Amerikaneren Julian Suri og englænderen David Horsey trak fra de øvrige efter turnen, mens en halv snes spillere havde en tæt kamp om tredjepladsen.

Julian Suri trak det længste strå og vandt efter en flot finalerunde i 64 slag og samlet 19 under par for turneringen. Suri var Challenge Tour spiller, men dog som nummer to på den rangliste, med en indtjening på 108.000 euro, allerede sikker på at rykke op på European Tour fra 2018. Men det er alt sammen lige meget nu, da han rykker direkte op. Han er i øvrigt den første nogensinde, der i samme sæson vinder på både Challenge Tour og European Tour.

David Horsey fik en syver på sidste hul, men havde råd til det i forhold til andenpladsen. Den fik han efter runden i 71 og samlet 15 under par. Han skulle altså bruge birdie på at tvinge Suri ud i en forlængelse.

I 13 under par blev tredjepladsen delt mellem englænderne Ben Evans, Steve Webster og Chris Paisley.

Det blev ikke til danske placeringer helt i toppen, som de første tre dage ellers tydede på. Men at Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen er Danmarks to bedste golfspillere, blev bekræftet i og med, de ud af de 16 startende og senere otte finalister, også klarede sig bedst. En meget skuffet Thorbjørn Olesen gik sidste runde i par og samlet 10 under par, sluttede han på en delt 14. plads. Søren Kjeldsen startede flot, var fire under efter 10 huller, men med tre bogies siden, blev det en runde i 70 og Søren sluttede i otte under par på en delt 23. plads. Det var dog også inden for turneringens verdensranglistepoint til top 27 og delt.

Både Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen meldte efterfølgende ud, at de nu ville holde nogle friuger for at være friske til Tourens slutspil.

Øvrige danske placeringer. Fjerde runde score, samlet og placering:
Lucas Bjerregaard (72) -7 og delt 28. plads
Joachim B. Hansen (71) -5 og delt 41. plads
Thomas Bjørn (69) -4 og delt 44. plads
Lasse Jensen (75) -4 og delt 44. plads
Mads Søgaard (70) -3 og delt 49. plads
Martin Ovesen (71) par og delt 64. plads

Made In Denmark, Slutstilling og pengepræmier

Relaterede artikler

X