AMERIKANSK FØRING VED THE OPEN HVOR DANSK DUO FIK GODKENDT START

AMERIKANSK FØRING VED THE OPEN HVOR DANSK DUO FIK GODKENDT START

Af Peter Skott Carlsen

Det er en turnering, som alle ser frem til, og torsdag begyndte så endelig The Open, der i år for 10. gang bliver spillet på Royal Birkdale. Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen fik en godkendt start, mens tre amerikanske stjerner har lagt sig i front.

Første dansker i aktion var Søren Kjeldsen, og han fik en skidt start på den 146. udgave af The Open, da han efter for-ni allerede var +3. Det gik dog bedre på de sidste ni huller, hvor scoren var -2. Derfor kunne der skrives under på en runde i 71 slag (+1), og det placerer ham som nummer 57. Lidt bedre gik det for Thorbjørn Olesen, der leverede en runde i 70 slag efter en runde bestående af to birdies, to bogeys og resten i par. Han er derfor nummer 38.

– Læs mere: Den berømte rødvinskande

Af de 156 spillere til start var det en amerikansk trio bestående af Jordan Spieth, Brooks Koepka og Matt Kuchar, der var bedst på de første 18 huller. De var rundt i -5, og det giver dem en føring på et slag foran Paul Casey, Charl Schwartzel og Rafa Cabrera-Bello, der dog mangler et hul i sin åbningsrunde.

– Læs mere: Kjeldsen og Olesen klar til kampen om vinkanden

I fjor vandt Henrik Stenson The Claret Jug efter en fantastisk duel mod Phil Mickelson i finalerunden. Den forsvarende mester var torsdag rundt i -1, mens Lefty var rundt i +3.

Hvorvidt det lykkedes for Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen at klare cuttet, kan følges live, når Viasat Golf og Viaplay.dk sender live fra anden runde fredag fra kl. 07:30.

The Open, leaderboard.

Relaterede artikler

X