Bjørn kæmper for medlemskab: Her er vejen til USA

Bjørn kæmper for medlemskab: Her er vejen til USA

I weekenden spillede Thomas Bjørn sin anden turnering på PGA Tour Champions i indeværende sæson. Det blev til en delt tredjeplads, da han undervejs blev overhalet i den forkorterede turnering.

Med omkring en millioner kroner i præmiepenge og en invitation til denne uges turnering på den amerikanske seniortour lægger danskeren sig lunt i svinget til et medlemskort på verdens bedste seniortour. Med sin andenplads i Marokko tidligere på foråret indtager Thomas Bjørn nemlig en 15. plads på ranglisten Charles Schwab Cup – til trods for kun at have deltaget i to turneringer i år.

Ranglisten kan være vejen ind på PGA Tour Champions, som Thomas Bjørn har udtrykt ønske om at blive en mere permanent del af. Det er nemlig PGA Tour- og majorsejre, som er med til at sikre et automatisk medlemskab ved overgangen til senioralderen i golf – 50 år. Dem har Bjørn ikke nogen af og får ikke merit for sine triumfer på European Tour. Til gengæld han kan spille sig ind via Charles Schwab Cup.

I en mail til Golfavisen bekræfter PGA Tour Champions nemlig, at Bjørn får et fuldt medlemskab, hvis han ender i top-36 på ranglisten. Fra 36 til 54 på ranglisten gives der af og til en plads i PGA Tour Champions-turneringer.

Både i Marokko og Texas var Thomas Bjørn med på en sponsorinvitation. Det var han oprindeligt også i Mitsubishi Electric Classic i Georgia i denne uge, men topplaceringen i weekenden gjorde, at invitationen var unødvendig. Den kan han med stor sandsynlighed gøre brug af senere på sæsonen.

Foruden en plads i top-36 på ranglisten kan Thomas Bjørn også kvalificere sig til PGA Tour Champions ved hjælp af en sejr på touren eller alternativt gennem efterårets Q-School.

På PGA Tour Champions spiller en lang række stjerner med majorsejre og andre store meritter bag sig – eksempelvis Bernhard Langer, Padraig Harrington, Retief Goosen, Vijay Singh, Colin Montgomerie, Ernie Els og mange flere.

Related posts

X