BRANDGODE BRANDE

BRANDGODE BRANDE

Af Peter Nielsen

Brande Golfklub ligger godt gemt af vejen, men er kendetegnet ved et fantastisk flot klubhus, mens banen er både naturskøn og sjov at spille.

Brande Golfklub ligger i naturskønne omgivelser i det flotte midtjyske landskab. Omkring 30 kilometer fra Herning har klubben til huse, hvor banen ligger i læ af træer og skov.

Klubben har lidt over 20 år på bagen og blev etableret i 1994. I dag rådes der over en flot 18-hullers-bane, fine træningsfaciliteter og ikke mindst et topmoderne klubhus. Det ses straks, når bilen sætter den sidste spurt op mod parkeringspladsen ad den lange og stejle Nordlundvej. Og sikke da et syn!

Moderne faciliteter

Klubhuset er bygget i 2009 og fremstår både nyt, flot og utrolig lækkert. Det er flot at se på udefra, men endnu flottere når man kommer derind. Der er både lækre loungeområder, en indbydende proshop og ikke mindst klubbens café 19, der byder på lidt af hvert. Hvis klubben er stolt over deres imponerende klubhus, er der ikke noget at sige til det.

Når man ikke har spillet banen før, tænker man straks, om den mon kan leve op til den flotte indledning i form af de lækre faciliteter.

Brandes 18-hullers bane er ikke voldsom lang. Den måler 5.738 meter fra tee 57, som er herrernes teested. Til gengæld er den godt designet, hvor der er tænkt over sværhedsgraden. Hele 10 af hullerne doglegger i mere eller mindre grad, og en del af dem er risk and reward-huller. Det vil sige, at man kan blive belønnet for at tage chancer, men i den grad blive straffet, hvis det mislykkes. Det gør både banen sjov og udfordrende at spille.

Banen er lettere kuperet, par 71, og må betegnes som en skovbane.  Forni er lidt mere i læ end tilfældet er på bagni, hvor vinden godt kan være i spil i det lidt mere åbne landskab. Der kan spilles fra tre teesteder (57,48 og 38) Der er drikkevand ved hul 10, og så råder klubben over to hjertestartere, hvis uheldet er ude.

En stille start

Det er på flere måder en stille start, når der tees ud på de første huller. Der er brede fairways, og det er bestemt muligt at komme godt fra land. Da banen er godt indhegnet af skoven, er det også muligt at komme rundt på de første ni huller uden at møde ret mange andre golfspillere.

Der er derfor mulighed for at fokusere i det stille og finde de rigtige slag op af bagén. Hullerne 4 til 8 er dogleg-huller, der ikke er specielt lange. De langtslående kan gå efter guldet og cutte nogle hjørner, men det kræver i den grad præcision.

Ellers handler det om at finde det sted på fairway, hvor der er en lige linje mod flaget. På flere af hullerne er der på strategisk vis placeret træer eller bunkers, der hvor de fleste har tendens til at havne i drivet, hvorfor det kan være svært at komme til greenen. Forni sluttes af med et flot par 3 hul på 180 meter med en sø lige foran green. Et svært hul, hvor en par er en glimrende score. Dog kun ratet til index 12, hvilket er overraskende.

Længdespringer

Mens forni kun måler 2.751 meter(tee 57) er bagni 2.987 meter. Dermed noget længere hvilket kan mærkes. Eksempelvis er banens hul 15 hele 527 meter og noget af en udfordring. Det er da også ratet til at være banens sværeste hul.

I drivet kan de langtslående slå over en stor sø og dermed spare et slag. Ellers skal bolden blot sendes ud i fairway. Søen i højre skal man stadig passe på, mens der er out i venstre.

Bagni er som sagt lidt mere åben end forni. Fælles for alle hullerne er, at de er yderst velplejede, flotte og ret finurlige at spille. Greens er gode og jævne, men hører ikke til i den hurtige ende. For nogle er det er fordel, mens det for andre kræver stor tilvænning. Det kommer lidt an på, hvad man er vant til.

FAKTABOKS
Brande Golfklub:

Nordlundvej 87, 7330 Brande.

Tel: 97182119 – Mail: brandegolfklub@brandegolfklub.dk

Web: www.brandegolfklub.dk

Faciliteter: 18 hullersbane (par 71) 5.738 tee 57, 4.846, 3.826 meter. 6 hullers par 3 bane, driving range med frie trænings bolde, bunkers, indspilsområde, 18 hullers puttinggreen. Topmoderne klubhus med café, proshop, restaurant, reception og loungeområde.

Greenfee: 300 kr. Kontingent:  5.300 kr.

 

Relaterede artikler

X