BRING OG LETH-NISSEN VINDER DM I HULSPIL

BRING OG LETH-NISSEN VINDER DM I HULSPIL

Af Nicolai Jaquet
Danmarksmesterskaberne i hulspil blev søndag afgjort i Hedeland. Det 15-årige stortalent Amalie Leth-Nissen vandt hos kvinderne, mens Christoffer Bring (billedet) tog sejren hos herrerne.

Nogle af Danmarks allerbedste talenter har de forgangne dage været i aktion, da DM i Hulspil blev afviklet på Hedeland Golfklub. 64 spillere var med hos herrerne, mens 32 damer stillede op. De første matcher blev spillet fredag, mens der lørdag var ottendedels- og kvartfinaler.

Søndag ventede så semifinalerne og finalerne, hvor det skulle afgøres, hvem der kan kalde sig danmarksmester i hulspil for henholdsvis damer og herrer i 2020. Mesterskaberne er afholdt siden 1933.

LÆS OGSÅ: Mange om buddet inden Harbour Town finale

Marathon-semifinale

På damesiden var det to tætte matcher, der udgjorde semifinalerne. Sidste års vinder af DGU’s talentudviklingspris, Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø Golfklub, der i kvartfinalen havde slået den forsvarende vinder, var i en tæt duel med Danmarks bedst rangerede kvindelige amatør, 15-årige Amalie Leth-Nissen fra Hjortespring.

Efter 18 huller stod det helt lige mellem de to, og det skulle ende med lidt af et marathon før Leth-Nissen på 22. hul – fjerde omspilshul – kunne spille sig i finalen.

I den anden semifinale var det også tæt, da Asserbos Karen Fredgaard tørnede sammen med Alberte Hallberg Thuesen fra Mølleåens Golf Klub. Det var en lige match langt hen ad vejen, men på 17. hul tog Fredgaard føringen og holdt den hjem.

LÆS OGSÅ: Corona-positiv spiller var i kontakt med både Rory og Koepka

College-spillere kom videre til finalen

Også hos herrerne var det tæt i semifinalerne. 23-årige Alexander George Frances fra Møn, der læser på University of Houston i USA slog Esbjergs Jonas Lykke Sørensen ud i den første semifinale. Frances var 2up med seks huller tilbage, men Sørensen kæmpede sig godt tilbage og fik matchen lige inden sidste hul. Her var Frances dog køligst og sikrede sig sejren med mindst mulig margen.

Frances finalemodstander blev en anden spiller fra et amerikanske college – nemlig University of Texas’ Christoffer Bring fra Næstved Golf Klub. Han slog i sin semifinale Odense Eventyrs Christian Gregersen i nok en tæt duel, da han ligeledes vandt med 1up efter alle 18 huller.

Sikker sejr til Leth-Nissen

Leth-Nissen med handicap +4,9 og Fredgaard med +4,1 er landets to bedste kvindelige amatører og indtager henholdvis plads 63 og 75 på amatørernes verdensrangliste.

Dermed var der lagt op til duel mellem to af forhåndsfavoritterne til titlen.

LÆS OGSÅ: Himmerland Wild Card klar til kamp mod stjernerne

I finalen var Amalie Leth-Nissen overlegen og vandt med 4&3.

Artiklen fortsætter efter billedet

Foto: Amalie Leth-Nissen var i 2019 med til at vinde EM for hold med pigelandsholdet, der blev hædret med Den Gyldne Golfbold.

Frances vs. Bring

Hos herrerne var det en tæt finalematch mellem Frances og Bring. Med et hul igen var Næstved-spilleren 1up, og ned ad 18. satte han yderligere trumf på og sikrede sig sejren med 2 up.

LÆS OGSÅ: Populær dansk turnering

Ingen af de forsvarende vindere fra 2019 udgaven kunne gentage bedriften i år. Brønderslevs Frederik Kjettrup røg ud i sin 16-dels finale mod August Sidal Svendsen, mens Cecilie Finne-Ipsen fra Hjortespring som nævnt tabte sin kvartfinale mod Sofie Kibsgaard Nielsen.

Sejrene gælder naturligvis til DGU’s rangliste, ligesom at der er point til amatørernes verdensrangliste.

Link til resultater, damer og herrer

 

Relaterede artikler

X