Søvn og comfort
header abonnemnt teaser
CT PAN SNØD STJERNERNE VED RBC HERITAGE

CT PAN SNØD STJERNERNE VED RBC HERITAGE

Af Søren Amstrup

Det så på forhånd ud til at være givet, at en af de etablerede navne på PGA Touren skulle rende med sejren på Harbor Town Golf Links søndag eftermiddag. Der var mange om buddet, men en efter en faldt de fra, og det banede vejen for en fejlfri taiwanesisk fremstormende golfspiller.

CT Pan har spillet på PGA Touren i et par sæsoner, og han har to andenpladser med sig i karrieren. I den forgangne sæson missede han lige akkurat deltagelse i The Tour Championship, og han sluttede som nummer 35 i FedEx Cup’en, PGA Tourens slutspil.

Men denne søndag på Hilton Head Island i South Carolina skulle det være. Førerbolden med Ian Poulter og Dustin Johnson, der tilsammen har 39 professionelle sejre, gik finalerunden i henholdsvis seks og to slag over par. I dagens næstsidste bold gik Shane Lowry og Rory Sabbatini, og heller ikke de havde en god dag på kontoret. For sidstnævnte var det tre bogies på for-ni der kostede muligheden for en topplacering, mens Lowry havde en kostelig dobbelt bogey på 12. hul. På daværende tidspunkt var han ellers to under for dagen, men fejlen på 12. kom han ikke tilbage fra.

Læs også: Nicole Broch Larsen i fantastisk comeback

CT Pan spillede derimod en næsten fejlfri runde. Kun et skævt teeslag på 15. endte med at koste en bogey, og da han samtidig rullede to birdies i på banens første ni huller og sluttede af med yderligere tre på bag-ni kunne han med endnu en birdie definitivt sikre sig sejren på 18. green. Men Pans putt blev oppe, og dermed måtte han finde sig i at slutte på 12 under par og fire under for dagen.

Minutter forinden havde en anden rutineret ræv, Matt Kuchar, holet for birdie på 18., og han kom dermed til 11 under. Kuchar var på jagt efter sin tredje sejr i sæsonen, men FedEx Cup’ens førende spiller måtte altså tage til takke med en andenplads. På tredjepladsen endte Patrick Cantlay, der havde endnu en god weekend med runder i fem og tre slag under par. Cantlay havde chancen for at komme til 12 under og op på siden af Pan, men det lykkedes ikke for Cantlay, der kom skævt fra tee og endte med en bogey på 18. Scott Piercy og Shane Lowry delte tredjepladsen med Cantlay.

CT Pan er den første taiwaneser, der vinder på PGA Tour, og det er andet år i træk at en asiatisk spiller vinder RBC Heritage, da japanske Satoshi Kodaira vandt i 2018.

Slutstilling RBC Heritage

 

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------