DA DANSKE STEPHANIE BEGAV SIG I KAST MED LEGENDARISKE AUGUSTA NATIONAL

DA DANSKE STEPHANIE BEGAV SIG I KAST MED LEGENDARISKE AUGUSTA NATIONAL

Af Peter Skott Carlsen.

Udover Lucas Bjerregaard, Thorbjørn Olesen og andre danske professionelle er det ikke mange danskere, der kan skrive en runde på Augusta National på cv’et, men det kan Stephanie Bertelsen. Da hun gik på college i USA, blev hun inviteret til en runde på den legendariske bane, og det blev en tur og golfrunde udover det sædvanlige. Golfavisen har talt med hende om den store oplevelse.

For år tilbage fik Stephanie Bertelsen en mail i hendes inbox, og det skulle vise sige, at blive starten på en af de største oplevelser i hendes golfkarriere.

– Jeg spillede college-golf på Texas Techs damehold, og i vinterferien 2014 (mit junior year på college) modtog jeg en mail fra min coach, JoJo Robertson, med titlen “opportunity of a lifetime”. I emailen skriver hun, at hun glæder sig til, vi kommer tilbage, og midt i mailen står der, at vi om ca. 10 dage skal vi til Augusta, Georgia og spille Augusta national. Slet ikke tidsnok for mig som ikke havde brugt meget af vinteren på træning, men der blev dog indhentet en del på den konto de efterfølgende par dage, inden turen gik retur til USA. 

Da dagen for turen oprendt, og Stephanie Bertelsen og resten af holdet skulle til Georgia, skete det under fornemme forhold.

– Dagen startede kl. syv på hotel i Dallas, og så kørte vi i lufthavnen, hvor der stod en privat flyver og ventede på os. På grund af begrænset plads i den ellers fine privat flyver (gulfstream V), fik jeg fornøjelsen af jump Seat, som er en stol mellem de to piloter. Efter flyveturen kørte vi mod Augusta National. Turen op af Magnolia Lane var speciel, adrenalinen pumpede, men samtidig var man egentlig også mest spændt på den oplevelse, der lå og ventede lige rundt om hjørnet. 

Vel ankommet til Augusta National blev det lige pludselig virkelighed, og der skulle tees ud på den sagnsomspundne bane, for lige pludselig skulle man spille en bane, som man havde set talrige gange på fjernsynet.

– Spillemæssigt var det en meget shaky start. Jeg spillede med et medlem og tre holdkammerater. Det medlem, jeg spillede med, har spillet flere private runder med Jack Nicklaus og kunne fortælle mange interessante historier. For-9 må jeg nok må jeg indrømme, at jeg ikke var særlig bekendt med inden mit besøg, Til gengæld kendte jeg alle hullerne på bag-9, og on det var tilvænning til den noget svære bane og greens, kendskabet til banen eller nervøsitet, der var skyld i scoren, ved jeg ikke, men jeg gik i 44 slag på for-9. Til gengæld gik jeg bag-9 i 37 slag og var meget stolt af at spille Amen Corner i -1 (par-par-birdie). 

Med på turen rundt var ikke blot et medlem af klubben, der var også en caddie til hver spiller, og det bragte Stephanie Bertelsen og hendes gruppe en tur ud i skoven til et sted, hvor et vindende slag engang er blevet slået.

– Vi fik hver tilknyttet en caddie, og jeg var så heldig, at min holdkammerater havde den tidligere caddiemaster som caddy, og han kunne fortælle mange historier og tog os også med ud i skoven og viste os præcis det sted, hvorfor Bubba Watson slog sin fantastiske snaphook på hul 10. Desuden kunne han fortælle om at have gået caddie for Tiger Woods. Det skyldes, at proerne kun er tilladt deres egen caddie i Masters ugen, så besøger de banen på andre tidspunkter, skal de bruge lokal caddie.

– Det er svært at præcisere den største oplevelse, men greens var selv i januar måned vanvittigt hurtige og en oplevelse i sig selv. Desuden har det lige siden været helt specielt at følge med i spillet i løbet af Masters ugen, men jeg var selv meget overrasket over, hvor kuperet banen er. Det får man ikke et særlig realistisk billede af på tv. Desuden kan jeg berette, at herreholdet boede i klubhuset, ligesom amatørerne til Masters gør. Desuden kvalificerede en af herrespillerne sig i 2015 til Masters og gjorde sig bemærket med en hole in one i par 3 turneringen og en eagle på hul 13 i selve turneringen. 

Efter sin hjemkomst til Danmark er Stephanie Bertelsen bosat i Esbjerg, hvor hun sidder i salgsafdelingen for brandtøj hos Viking Life-Saving Equipment. Hun holder dog stadig golfspillet ved lige ved blandt andet at spille på Vejle Golf Clubs elitedivisionshold.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------