Sportspark Blaavandshuk
Loewe
Vilcon
Nordic Golfers
Primo Tours
Bolig udland
Golfhæftet
Santander
header abonnemnt teaser
DALY – THE WILD THING

DALY – THE WILD THING

Af Henrik Knudsen, Kommentator Viasat Golf

Når den dobbelte major-vinder John Daly gæster Himmerland og Made In Denmark, så er det ikke kun et usædvanligt golftalent, som vi får mulighed for at se. Det er også en usædvanlig person – med en endnu mere usædvanlig historie.

John Patrick Daly blev født i Californien i 1966, og da han var fire år, flyttede han med sine forældre til Dardanelle i Arkansas. Her begyndte han året efter at spille golf, og talentet rakte til en plads på skoleholdet og senere et scholarship til University of Arkansas, hvor han dog opgav studierne inden eksamen.

Daly valgte i stedet at blive professionel golfspiller, vandt nogle lokale turneringer og kom endda ind i US Open, hvor han dog sluttede langt tilbage i feltet. Men han sluttede på en 12. plads på PGA Tourens tour school i 1990 og vandt desuden to turneringer på den sydafrikanske Sunshine Tour.

Eventyrlig start

Så langt – lovende, men sådan set ikke noget specielt usædvanligt. Men i august 1991 tager tingene en uventet drejning. Daly er 9. reserve til US PGA Championship. Det er det samme som sidste mand, for der er kun 9 reserver, og derfor ikke noget, man lige regner med, vil give en plads i feltet. Men da Nick Price dagen inden det store mesterskab får en opringning hjemme fra med besked om, at hans kone Sue har fået lidt tidlige veer og meget vel kan føde i løbet af en dag eller to, melder han fra og tager hjem.

Arrangørerne ringer til de første reserver, men ingen af dem kan nå til Crooked Stick i Indiana til tiden. Heller ikke de næste. Og først da de får fat i 9. reserve, er der bid.

-Hvor langt er der? spørger Daly, og han får at vide, at der er ca. 1000 km, og at hvis han skynder sig, så kan han lige netop nå det til den følgende morgen. -Men hvor finder jeg en caddy? Han får at vide, at Nick Price’s caddie Jeff ’Squeeky’ Medlin stadig er til stede – og ikke har noget andet for. -Bed ham holde sig klar siger Daly, smider bag’en bag i bilen, og begiver sig ud på den 10 timer lange køretur.

Han er forståeligt nok lidt udmattet, da han ankommer næste morgen, men ’Squeeky’ har gjort forarbejdet, og uden en træningsrunde kommer reserven rundt i 69 slag i første runde. Medierne begynder at lugte en god historie, for ikke kun er Daly sidste mand inde i turneringen, han er også den længstslående, de nogensinde har set. Og så går han aggressivt efter det hele på den notorisk svære bane.

Long John som idol

Reserven med den lidt usædvanlige frisure og de endnu mere usædvanlige lange drives fortsætter i de følgende runder. 67 om fredagen og historien bliver bare bedre og bedre. Efter en 69’er i 3. runde er mediemaskinen ved at gå i selvsving. Alle forhåndsfavoritterne har måttet bukke under for den svære bane, men ’Long John’ bliver ved. En finalerunde i 71 slag sikrer ham en komfortabel sejr med tre slag ned til Lietzke, og eventyret var blevet til virkelighed – og så oven i købet direkte på tv.

Den absolut ikke velhavende Daly donerer efter sejren 30.000 dollars til de efterladte til en mand, der var omkommet under turneringen på grund af et lynnedslag. Familien brugte pengene til at finansiere mandens to døtres college-uddannelse.

Daly bliver kåret som Rookie of the Year på PGA Touren. Sponsorerne stod i kø, og golfverdenen lå for John Daly’s fødder. Den overraskende sejr, hans kraftfulde sving og afslappede attitude gjorde ham umådelig populær på rekordtid. Han var alt det, som de mange college- og universitetsuddannede spillere ikke var. Han var ’anti Country Club’. Han var en type, som den almindelige øldrikkende sportsfan kunne forholde sig til. Og ’Long John’ gav dem noget for pengene. Han tee-ede bolden på ølflaske, havde tid til at joke med publikum og slog længere end nogen anden nogensinde havde gjort.

Alkohol og kvinder

I 1992 rider han på bølgen. Vinder BC Open med seks slag og opnår adskillige top-10 placeringer. I 1993 starter han med en delt 3. plads i Masters, men derefter begynder det at gå ned ad bakke. Han er ganske vist på det vindende amerikanske hold (sammen med Fred Couples og Payne Stewart) ved Dunhill Cup i Skotland, men historierne om Daly’s eskapader tager til. Der er store mængder alkohol involveret, muligvis også narkotika (ifølge anklagen, men i de første år benægtet af John Daly), og desuden en anklage for hustruvold.

Daly havde mødt Bettey Fulford i 1990, og de havde fået en datter Shynah Hale. Ifølge Dalys selvbiografi ’My Life in and out of the Rough’ havde Bettey fortalt ham, at hun var 29 år og fraskilt. Senere – efter sejren i US PGA Championship – fortæller nogle venner ham, at hun 39 år, stadig gift og har en 13-årig datter.  De går fra hinanden, men kort efter oplyser hun, at hun er gravid. Og på trods af, at Daly i mellemtiden havde indledt et forhold til en 20-årige model Paulette Dean, så finder han og Bettey sammen igen. Daly bliver dog af politiet anklaget for at have kastet hustruen mod en væg i deres hjem nær Denver – og sådan fortsætter sagaen i et stykke tid. Ifølge Daly’s selvbiografi gjorde han det ikke, og han fastholder, at han aldrig har slået eller på anden måde gjort en kvinde fysisk fortræd.

Men John Daly bliver suspenderet fra PGA Touren på grund af flere forskellige episoder med dårlig opførsel. Blandt andet udvandrede han fra en turnering midt i en runde (Kapalua International), og ved en anden (Kemper Open) kastede han sit scorekort mod teltet, hvor han skulle aflevere det og blev diskvalificeret. Han kommer også op at slås med en af de andre spilleres far. Daly havde drivet greenen på et par-4 hul, mens den pågældende spiller stadig puttede. En konsekvens er også at Reebok opsiger og Wilson indstiller deres sponsorater, og Daly lader sig derfor – på PGA Tourens opfordring – indskrive på et alkohol rehabiliteringscenter mod slutningen af 1993/starten af 1994.

Succes som ædru

Opholdet får meget hurtigt den ønskede effekt. Da Daly i 1994 vinder BellSouth Classic fortæller han bramfrit, at det er den første turnering, som han har vundet i ædru tilstand. Han bliver i den følgende periode ganske vist afhængig af andre, men formentlig mindre skadelige ting. F.eks. indtager han i en periode mellem 15 og 20 Coca Cola Light om dagen, og han har stadig svært ved at styre sit liv udenfor banen. Men på golfbanen får vi smagsprøver på hans fantastiske evner.

Da The Open i 1995 kom til The Old Course i St Andrews, er det en Daly på Cola Light og Big Mac/Pizza og med sin nye kone Paulette Dean ved sin side, som vi får lov at opleve. Parret har måneden forinden fået deres første barn, og Daly taler åbenhjertigt til pressen om, hvor svær en tid, han har haft, men også om, hvor godt livet er for dem. I selve mesterskabet udfolder han sit golftalent – ikke kun med lange drives, men især med sublim puttning på de meget store greens. Det hele ender i et omspil med Costantino Rocca, som Daly vinder overbevisende. Hans anden major-titel er hjemme.

Turbulensen fortsætter

Men desværre kommer John Daly igen til at kæmpe med sit alkohol-forbrug/misbrug. I starten a 1997 kommer han igen i politiets søgelys, da han efter en lang og meget våd nat i Jacksonville kommer i skænderi med Paulette og ødelægger for mere end 1000 dollars værdi i deres hotelsuite. Paulette begærer skilsmisse, og selv Wilson (der ellers havde været tålmodige) opgiver nu John Daly.

Den gamle Eli Callaway har imidlertid (som mange andre) et svagt punkt for ’JD’, og han træder til med en betinget sponsorkontrakt. 3 millioner dollars – på betingelse af, at John kan holde sig fra at drikke alkohol og spille om penge. En livline. Det rygtes endog, at han begynder at gå til møder hos Alcoholics Anonymous, og der kommer enkelte tegn på, at spillet er på vej igen.

Men John Daly er et kompliceret menneske. Han taler dejligt åbent om sine problemer, men han kæmper med sig selv og sine laster. Det er et skridt frem og to tilbage – igen og igen.

Kompliceret person

Han blev gift igen. denne gang med Sherrie Miller, men de kom op at slås på en restaurant i Memphis under St Jude-turneringen. Daly fortalte senere, at hun havde angrebet ham med en steak-kniv, og han stillede da også op næste dag med tydelige ar på begge kinder. Da politiet ville følge op på sagen, var hun imidlertid rejst.

Efter at have opbrugt det meste af sin goodwill i USA, vendte han sig i starten af det nye årtusinde mod Europa-touren. Her var han stadig velkommen, og hans The Open-sejr i 1995 gav ham 10 års medlemskab. Og da han vinder BMW International Open i 2001 foran Padraig Harrington, er der igen håb. Han vinder et par turneringer mere – udenfor de store tours – i de efterfølgende år, og da han i 2004 vinder Buick Invitational på PGA Touren, bliver han endda kåret til ’Comeback Player of the Year’ i USA.

Men det skulle desværre ikke vise sig at være det store vendepunkt. I 1995 ender han i omspil med Tiger Woods i World Golf Championships – American Express Championship. Men på det andet omspilshul misser Daly et kort putt for par og taber til Woods. Havde han vundet, ville han have fået tre års medlemskab af PGA Touren. I stedet tager han direkte på casino, og ifølge ham selv spiller han dobbelt så meget, som han vandt ved andenpladsen, op på spillemaskinerne.

I sin selvbiografi, som udkom i 2006, anslår han, at han gennem årene har spillet mellem 50 og 60 millioner dollars op. Ved denne ene lejlighed blev det til ca. 1,5 millioner dollars. Og året efter bliver han igen suspenderet af PGA Touren. Igen er alkohol problemet. I et interview på amerikansk tv (Dan Patrick Show) erkender Daly, at en stor del af grunden til hans kamp med alkohol skyldes, at han er vokset op med en alkoholisk og voldelig far.

Made in Denmark

Men at der stadig også er opture viste han for nylig, da han i maj i år vandt på Champions Tour i USA. Insperity Invitational blev hans første sejr siden 2004.

Men også udenfor banen har Daly sat sine spor på flere måder. Han samarbejder med Loudmouth Golf om en meget farverig tøjkollektion, og så har han et firma, der designer golfbaner. Alene på banernes navne kan man tydeligt se John Daly’s specielle stil. De har nemlig navne som f.eks. Wicked Stick Golf Links og Murder Rock Golf Club. Og så selvfølgelig The Lions Den hjemme i Dardanelle.

Og så er der jo den musikalske side, som vi også får mulighed for at opleve i Himmerland på scenen med hans største danske fan Johnny Madsen. Daly spiller nemlig også guitar og ynder at skrive og synge sine egne sange. Hans første album ’My life’ udkom i 2002 og indeholdt sange som ’I’m Drunk, Danm Broke’ og ’All My Exes Wear Rolexes.’ Det mest kendte nummer blev dog nok hans egen version af Bob Dylans ’Knockin’ on Heaven’s Door.’ Daly sang også med på Kid Rocks ’Half Your Age,’ og i 2010 fulgte han det så op med albummet ’I Only Know One Way,’ hvor han har skrevet otte af numrene.

Historiens største talent

Mange eksperter anser John Daly som det største naturtalent, golfsporten måske nogensinde har set. Han er selvlært og har en vidunderlig instinktiv fornemmelse for både køller og bold. Han har ikke altid vundet respekt for sin opførsel, men selv de bedste har kun beundring for hans talent. Dette er måske bedst illustreret med en historie, som er blevet en klassiker på PGA Touren.

Daly sidder på klubhusterrassen ved en turnering og nyder en øl, da Tiger kommer forbi. Han er på vej til drivingrangen for at træne. ’Tiger! slap nu lidt af kom og sæt dig og få en øl’ Tiger stopper, tænker sig om et øjeblik og svarer så: ’John! Hvis jeg havde dit talent, så kunne jeg tillade mig at slappe af. Men som det er, så må jeg hellere gå over og træne.´

FAKTABOKS
John Patrick Daly:

Født: 28. april 1966 i Carmichael, Californien, USA

Bopæl: Dardanelle, Arkansas, USA

Majorsejre: US PGA Championship 1991 og The Open Championship 1995

Andre sejre: PGA Tour 5, Europatour 3, Sunshine Tour 2 – andre 10

 

 

 

Relaterede artikler

88 Comments

 1. nosniki danych

  My brother recommended I may like this blog. He used to
  be totally right. This publish actually made my day. You cann’t imagine simply how a lot time
  I had spent for this information! Thank you!

 2. Texas Sex Dating

  I was curious if you ever considered changing the layout of
  your site? Its very well written; I love what youve got
  to say. But maybe you could a little more in the
  way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
  having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 3. Nike SB Pas Cher

  Hi there! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone!

  Just wanted to say I love reading through your blog and lookk
  forward to all your posts! Carry on the excellent work!

 4. 端口转发

  接了双线,端口转å>+双IP+双路由表达到服务双开,10.0.9.2是线路2
  ip addr add 10.0.9.5/24 dev eth0:1
  在/etc/iproute2/rt_tables加一行1 rt2
  追加路由表2
  ip route add default via 10.0.9.2 dev eth0:1
  table rt2
  ip rule add from 10.0.9.5/32 table rt2
  ip rule add to 10.0.9.5/32 tabt2

 5. www.decorgarden.it

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more
  of your useful information. Thanks for the post.

  I will definitely return.

 6. jewish Fucker

  I like the helpful information you supply in your articles.

  I will bookmark your weblog and check once more right here regularly.

  I am moderately certain I’ll be told plenty of new stuff proper right here!
  Good luck for the next!

 7. 대구출장마사지

  I’m truly enjoying the design and layout of your blog.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more
  pleasant for me to come here and visit more often. Did you
  hire out a designer to create your theme? Fantastic work!

 8. Viagra kaufen

  Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a totally
  different topic but it has pretty much the same page layout and design.
  Excellent choice of colors!

 9. watch movie

  I really love your website.. Very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my
  own personal blog and want to find out where you
  got this from or just what the theme is named. Thank you!

 10. Maude

  I am extremely impressed with your writing skills and
  also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it’s
  rare to see a great blog like this one today.

 11. xxx porn

  I’ve been browsing online more than 4 ours today, yet I never found any interestig
  article likle yours. It’s pretty worth enough for me.
  In my view, iff all web owners and bloggers made good content as you
  did,the internet will bee much more useful than ever
  before.

 12. ceme online

  Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you taking the time and effort to put this information together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worth it!

 13. 온라인카지노

  My brother recommended I would possibly like this web site.

  He used to be entirely right. This post truly made my day.
  You cann’t believe just how so much time I had spent for this information! Thanks!

 14. 온라인카지노

  I don’t even know how I ended up here, but I thought
  this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if
  you are not already 😉 Cheers!

 15. norton login

  Norton is an Antivirus, Anti Malware and internet security software that is designed and developed by Symantec. It uses techniques like signature and heuristics to identify the potential virus. In addition, it has more features like email spam filtering and anti-phishing. Norton is next-gen antivirus security software that offers powerful protection for all your PC, Mac, tablets and smartphones.
  nortonlogin

 16. avast Login

  Manually Update Avast Virus Definitions – Avast is a very powerful security service provider whose services are available for all kinds of devices including Windows PC, Mac, and Android Smart devices. You can visit My.Avast.com to check all the services available. Also, Avast also offers a subscription for both personal use and business purposes.
  AvastLogin

 17. Belajar saham gratis

  Thanks a lot for sharing this with all people you actually
  realize what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly also visit my site =).
  We may have a link trade arrangement between us

 18. vien tham my us

  First off I want to say great blog! I had a quick question in which I’d like to
  ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself
  and clear your thoughts before writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my ideas out.
  I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
  Many thanks!

 19. 中国色情

  It is actually a nice and helpful piece of info.
  I’m glad that you just shared this useful info with us.
  Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 20. aakruthimedia.Com

  Aw, this was a really good post. Spending some time and actual
  effort to make a good article… but what can I say…
  I put things off a whole lot and never seem to
  get anything done.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X