DANMARKS FØRSTE EUROPAMESTER

DANMARKS FØRSTE EUROPAMESTER

Af Frits Christensen

Dansk Golf Unions direktør, Morten Backhausen, er Herning-dreng, men repræsenterede Silkeborg Golf Club, da han blev europamester i 1993

Trods 32 titler på de professionelle spilleres European Tour har dansk golf kun præsteret at føre to spillere frem til et individuelt europamesterskab blandt amatørerne.

De fleste i golfverdenen husker formentlig, at Lucas Bjerregaard fra Frederikshavn blev europamester i 2010, men for mange vil det første danske europamesterskab nok være gået i glemmebogen – omend mesteren troner højt på strå som direktør i Dansk Golf Union.

Morten Backhausen er navnet, og selv om han oprindelig er Herning-dreng, så repræsenterede han Silkeborg Golf Club, da han chokerede mange ved at vinde EM-titlen på Dalmahoy-banen i skotske Edinburgh i 1993.

”Faktisk havde jeg dobbelt klubmedlemskab i både Silkeborg og Herning og betalte kontingent begge steder i den tre-årige periode, jeg repræsenterede Silkeborg. Her kunne jeg udvikle mig i et godt elitemiljø i 1. division med spillere som brødrene Thomas og Søren Bjørn, Torben Nyehuus, Christian Rosenstand, Henrik Simonsen og Thomas Knudsen m. fl.,” siger Morten Backhausen.

Som de fleste andre drenge spillede Morten Backhausen fodbold og gik også til springgymnastik, før han valgte at koncentrere sig om golfsporten.

”For mig var kampen mod mig selv den sjoveste udfordring. I golfsporten skal man ikke tilpasse sig andre, men til gengæld er der kontant afregning ved kassen, hvis man ikke præsterer. Det tiltalte mig,” siger Morten Backhausen, der læste til HA i Herning, mens han repræsenterede Silkeborg.

”EM i Skotland lå to måneder efter min afsluttende HA-eksamen, så jeg havde god tid til at passe min træning op til EM, hvor jeg dannede landsholdet sammen med Søren Kjeldsen, Jesper Kjærbye og Arild Townsend,” siger Morten Backhausen, der før seniortiden havde optrådt på alle DGU’s ungdomslandshold.

I Skotland havde Morten Backhausen god støtte af holdkammeraterne, da han vandt EM efter omspil med en herre ved navn Lee Westwood – senere nummer et på verdensranglisten blandt professionelle. Eksempelvis optrådte den senere firedobbelte vinder på European Tour, Søren Kjeldsen, som caddie for europamesteren.

Fra kalenderårets begyndelse i 1995 turnede Morten Backhausen professionel sammen med Søren Kjeldsen og Jesper Kjærbye og spillede kvalifikation til Asian Tour. Kun europamesteren slap igennem og spillede i Asien i tre måneder.

”Efter seks runder på tourskolen opholdt jeg mig mutters alene på Asian Tour i tre måneder og spillede 12 turneringer, før jeg vendte hjem til den europæiske Challenge Tour. Her spillede jeg så i fem sæsoner og opnåede også en kategori på European Tour, der gav adgang til enkelte turneringer, før jeg valgte at stoppe den aktive karriere i slutningen af 2000,” siger Morten Backhausen.

”Jeg søgte og fik jobbet som golfmanager på Brundtland-banen, der var under udbygning med et nyt klubhus og senere også et hotel. I 2003 blev jeg ansat i Dansk Golf Union som kombineret sports- og servicechef, mens jeg sideløbende med tog både en HD og MBA,” siger Morten Backhausen, der overtog direktørposten i DGU i 2009 efter Karsten Thuen.

”Jeg husker tilbage på en meget positiv tid i Silkeborg med en god og svær golfbane og et godt hold, hvor vi spillere fik god støtte af ledere som Poul Skivesen og Kurt Schuster. Min tilværelse som rejsende i golf har været sjov og givende, bl.a. takket være gode bestyrelser i DGU med masser af opbakning i det daglige arbejde,” siger ”direktøren for det hele.”

Related posts

X