DANSK DEBUTANT GLÆDER SIG TIL MADE IN DENMARK

DANSK DEBUTANT GLÆDER SIG TIL MADE IN DENMARK

Af Peter Nielsen

Foto: Lars H. Thrane

Jacob Pingel Lauridsen har været tæt på et par gange, men først i år er det lykkes at kvalificere sig til Made in Denmark. En oplevelse den langtslående dansker naturligvis glæder sig til efter et år med klubskifte, flytning og svære beslutninger.

For fire år siden var Jacob Pingel Lauridsen i spidsen for Made in Denmark qualifier inden finalerunden. Et skidt finalerunde i hele otte over par betød dog, at kvalifikationen til den store turnering glippede. Et hårdt slag for Pingel Lauridsen, der i det hele taget har været en del igennem i sin golfkarriere.

Tidligere i august stod den langtslående dansker igen med muligheden på Skjoldenæsholm. Denne gang greb han chancen, og en kæmpe drøm går i opfyldelse, når han stiller op til Europa Tour-turneringen den 24. august. En turnering der måske også kan blive startskuddet til noget større for den 26-årige ECCO Tour spiller.

-Jeg er rigtig glad for at have kvalificeret mig til MID. Jeg tror dog stadig ikke at det er gået helt op for mig, at jeg skal spille til det store event som MID nu engang er blevet. Banen har jeg spillet en del gange, men ser frem til at blive støttet og “løftet” rundt på banen af familie, venner og andre golfglade danskere. Jeg har målrettet min træning og forberedelse til turneringen, men det går nok ikke helt op for mig før jeg står på hul 1 torsdag d.24. Jeg glæder mig som et lille barn og MID kan være startskuddet til at opnå mine mål!

Hvordan er golfformen lige nu?

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke har været super spillende den første halvdel af sæsonen. Jeg har måtte vælge mine turneringer med omhu iht. min økonomi og tage jobbet som lærervikar på en skole for at kunne få økonomien til at hænge sammen. Det er der dog heldigvis kommet styr på nu, da jeg har fået en ny sponsor i form af +Halle, som gør at jeg kun skal koncentrere mig om at spille golf, hvilket har betydet rigtig meget for mig, og mit golfspil. Det hele hænger jo sammen. Det har været en hård tid, men også en rigtig sund tid for mig. Jeg er blevet meget klogere på mig selv og de valg jeg træffer, og ikke mindst, har jeg udviklet mig rigtig meget som person!

Du er jo flyttet fra Århus til København. Hvordan har det været?

Sidste år rykkede min kæreste og jeg teltpælene i Aarhus op, og købte os en lejlighed i København, da hun fik job herovre. Det er ikke lige noget man bare lige gør! Det var en stor omvæltning, men jeg er blevet virkelig glad for at bo her og mange af følgerne af flytningen, såsom klubskifte, har også påvirket mit golfspil positivt. For mig betød det bl.a. at jeg kom meget tættere på min træner Jesper O. Sørensen.

Du har også skiftet klub. Hvad har det betydet for dig?

Det første år vi boede i Kbh, blev jeg ved med at være tilknyttet Mollerup Golfklub, da holdet betyder rigtig meget for mig. Vi havde et fantastisk sammenhold og jeg spillede sammen med nogle drenge, som jeg også så i min fritid. Dog var jeg den eneste fuldtidsprofessionelle, så mange af dagene trænede jeg alene. I 2017 flyttede jeg min spillerlicens til Smørum Golfklub, da min træner, Jesper, blev Pro i klubben.

Smørum har et fantastisk elitemiljø og professionelle folk i klubben, så golfmæssigt kan jeg mærke en stor forskel i hverdagen. Jeg har fået et rigtig godt team bag mig bl.a. Jesper O. Sørensen som træner, Søren Juul som mentor og Rasmus Thomhav som fysisk træner og fysioterapeut. Ligeledes har jeg mange gode folk i mit bagland, som støtter mig i alt hvad jeg gør, samt min nye sponsor som dækker mine omkostninger. Det har alt i alt givet mig ro på, så jeg kun skal koncentrere mig om min golftræning, fysisk træning, samt mentaltræning.

Du har tidligere været tæt på, men nu skal du til Made in Denmark. Hvordan føles det?

Ja, jeg har to gange tidligere været ‘lige ved og næsten’ at skulle spille turneringen. Jeg glippede chancen til den første MID kval i Tyskland, da jeg inden finaledagen førte turneringen. Men en skidt dag på ‘kontoret’ kostede mig billetten dengang. Samme år blev jeg ringet op om morgenen på første dagen af MID, og spurgt om jeg kunne stille til start kl.8.00 -en time efter opkaldet. Jeg stod på daværende tidspunkt i Mariager Golfklub til en Pro-AM og kunne se på GPS’en at det ville tage 1 time og 5 min. at køre, så jeg var så ærgerlig over ikke at kunne nå det. ENDELIG har jeg selv sørget for at spille mig til en plads i turneringen og jeg er super stolt!

Det bliver min første Europa Tour turnering, og at det er på dansk jord er bare endnu federe!

GOLFavisen.dk ønsker Jacob Pingel Lauridsen og alle de andre danskere held og lykke til Made in Denmark. Vi håber på, at vi får en dansk vinder i år.

Relaterede artikler

X