DANSK KANONRUNDE VED MADE IN DENMARK CHALLENGE BY FREJA

DANSK KANONRUNDE VED MADE IN DENMARK CHALLENGE BY FREJA

Af Pressemeddelelse.

Danske Benjamin Poke gik onsdag en kanonrunde ved Made in Denmark Challenge by FREJA, hvor også Martin Leth Simonsen banker på i toppen. Halvdelen af feltet er stadig på banen. 

Poke: Alt kørte godt i dag
Blot 64 slag skulle Benjamin Poke bruge på Ry-banen i Silkeborg Ry Golfklub, og med en score i otte under par, så er han ganske tæt på føringen. Og onsdag var en fejlfri dag for danskeren.

– Det var en dejlig dag. Jeg havde hele tiden bolden i banen efter gode drives, og herfra slog jeg en masse rigtigt fine pitch slag, så jeg havde mange to-tre meter putts for birdie. Alt kørte godt i dag, for ellers skyder man jo heller ikke -8, fortalte Benjamin Poke til Made in Denmark efter superrunden.

Benjamin Poke diskede op med seks birdies og en eagle, og er kun et slag fra tyske Marcel Schneider, der i skrivende stund fører i -9.

Martin Leth øjner Europa Tour kortet
Også danske Martin Leth Simonsen gav sig selv en meget tilfredsstillende åbning på Made in Denmark Challenge by FREJA. Simonsen brugte 66 slag, og i seks under par er han mod slutningen af første runde placeret i top-10.

Martin Leth Simonsen indtager 20. pladsen på Challenge Tour ranglisten inden denne uge, og et godt resultat kan sende nordjyden tættere på top-15, der mod slutningen af året giver oprykning til Europa Touren. Ikke overraskende var Simonsen i godt humør efter runden.

– Det var meget stabilt i dag. Jeg ramte mange greens og gav mig selv en del gode chancer. Samtidig slog jeg faktisk to dårlige drives, hvor jeg var ret heldig, at jeg kunne spille videre. Så jeg er godt tilfreds, sagde Martin Leth Simonsen efter sin første runde.

Og Martin Leth Simonsen drømmer også om, at han kan fortsætte det stabile spil og sikre sig oprykning til Europa Touren.

– Det er selvfølgelig sjovt at spille på Challenge Touren, men jeg føler ikke, at der er så langt op til Europa Touren, når man er herude. Man kan sige, at man jo altid kun er tre rigtigt gode uger fra oprykning, griner Martin Leth Simonsen med hentydning til reglen om, at tre sejre på Challenge Touren giver omgående oprykning til Europa Touren.

Bourdy imponeret over niveauet på Challenge Touren
Og at de bedste på Challenge Touren har niveau til at begå sig på Europa Touren bekræftes af franske Grégory Bourdy.

– Niveauet er højt, og der er rigtigt mange gode spillere her. Jeg mener, at kan man vinde på Challenge Touren, så kan man også vinde på Europa Touren, fortalte den firedobbelte franske Europa Tour vinder inden Made in Denmark Challenge by FREJA. Bourdy fik selv en bemærkelsesværdig start på sin runde, da han var fem under par efter blot fire spillede huller.

Dagens bedste verdendensmester hedder John
I den stortopsatte tre-bold med de tre verdensmestre, Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard og John Axelsen, viste Axelsen sig som den stærkeste på førstedagen. Axelsen kom i klubhuset i fire under par, mens Rasmus Højgaard måtte “nøjes” med en runde i -1.

Helt skævt gik det for Nicolai Højgaard, der ellers har kniven for struben i denne uge. Nicolai måtte bruge hele 76 slag, (+4), og skal levere en kanonrunde torsdag, hvis han skal klare cuttet.

Også danske Oliver Hundebøll Jørgensen, August Høst og Anders Emil Ejlersen har fået en forrygende start på Made in Denmark Challenge by FREJA, hvor det ser ud til, at man skal en del under par, blot for at klare cuttet.

Lyn og torden: Ikke alle bliver færdige onsdag
Førstedagen i Ry var ramt af en længere tordenafbrydelse. Det forventes derfor ikke, at alle spillere får færdigspillet første runde onsdag. Man formoder, at man ved 21-tiden er nødt til at afbryde dagens spil på grund af mørke. De spillere, der ikke når at blive færdig med dagens runde, skal færdiggøre denne torsdag morgen, inden anden runde sættes i gang.

Du kan se LIVE stillingen ved Made in Denmark Challenge by FREJA her.

Relaterede artikler

X