Dansk trekløver klar til PGA Championship

Dansk trekløver klar til PGA Championship

Årets anden major, PGA Championship, har i dag offentliggjort deltagerlisten til mesterskabet, der spilles i næste uge. PGA Championship har tradition for at have verdensranglistens top-100 til start, og det er også et af kriterierne i år.

Dermed er både Nicolai og Rasmus Højgaard samt Thorbjørn Olesen med på Valhalla Golf Club fra den 16.- 19. maj.  Nicolai Højgaard er inde via sin deltagelse på sidste års Ryder Cup-hold. Alle Ryder Cup-spillere i top-100 i verden kommer med, og udover danskeren er Robert McIntyre med fra den kategori.

PGA Championship fører deres egen rangliste, hvor spillernes pengepræmier mellem mellem to mesterskaber bruges, og herfra er 70 spillere med. Når tidligere vindere, sidste års top-15 og en række andre majorvindere er på plads, så fylder man gerne op fra verdensranglisten. Det hedder PGA Championship invitationer, og sådan en har altså både Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen fået.

I samme kategori er også Talor Gooch, der sidste år vandt den samlede LIV-rangliste, og tidligere i år kritiserede nogle majors for ikke at invitere de bedste LIV-spillere, og dermed, i hans øjne, ikke have det stærkeste felt.

Sidste år var de samme tre danskere også med i PGA Championship. Det var kun Nicolai Højgaard, der klarede cuttet. Han sluttede på en delt 50. plads. Brooks Koepka vandt foran Viktor Hovland og Scottie Scheffler.

Valhalla Golf Club var senest vært for mesterskabet i 2014. Dengang vandt Rory McIlroy sin fjerde og foreløbig seneste majorsejr.

Related posts

X