DANSKE STJERNER SAMLES TIL DM I HIMMERLAND

DANSKE STJERNER SAMLES TIL DM I HIMMERLAND

Af Nicolai Jaquet
ECCO Tour samler en række af landets største stjerner til en match i Himmerland i juni.

Der bliver ikke noget Made in Denmark i år, men nu er der godt nyt til de danske golffans alligevel.

Den 24.-26. juni mødes de danske topsspillere for første gang i historien til et officielt dansk mesterskab. Det sker ved Jyske Bank PGA Championship by FREJA på Himmerland.

LÆS OGSÅ: ECCO Tour starter igen 8. juni på Rømø

34 herrer og to damer udgør feltet ved turneringen, og der bliver besøg af blandt andet Lucas Bjerregaard, Søren Kjeldsen, Thomas Bjørn, Jeff Winther, Joachim B. Hansen, Benjamin Poke, Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen og Rasmus og Nicolai Højgaard er til start.

Foruden titlen kæmpes der om minimum 300.000 kroner i præmiesum.

Sebastian Cappelen, der er bosat i USA, er indtil videre eneste afbud.

Værd at bemærke er det, at Thorbjørn Olesen også står på startlisten. Olesen har ikke spillet siden juni 2019, da han har været suspenderet fra PGA og European Tour grundet en episode på et fly hjem fra USA. Olesen er blandt andet sigtet for en voldsparagraf, og han skulle have været i retten i maj, men det blev udskudt grundet corona-krisen.

ECCO Tour ejer, Flemming Astrup, ser frem til turneringen.

– Corona-krisen har spændt ben for næsten al professionel golf i år, herunder Made in Denmark. Som et lille plaster på såret, så har krisen dog givet os en unik mulighed for at samle alle danske golfspillere til en fantastisk dyst om det danske PGA mesterskab. Jeg vil næsten håbe, at vi ikke får chancen igen, og jeg synes, det er fantastisk, at de største danske golfspillere bakker op – og så får vi jo også vist Himmerland frem i 2020, lyder det fra Flemming Astrup i en pressemeddelelse.

Grundet myndighedernes retningslinjer vil der ikke blive adgang for tilskuere, spillerne vil ikke have caddies og træningsfaciliteter vil være opdelt.

Heldigvis står det allerede nu fast, at Viasat har sikret sig rettighederne til at vise turneringen.

Feltet tæller foruden Bjerregaard, Olesen, Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Bjørn, JB Hansen, Winther, Kjeldsen, Poke, Nanna K. Madsen og Nicole Broch Larsen en række af de danske Challenge Tour og ECCO Tour spillere.

De tæller i skrivende stund Martin Simonsen, Martin Ovesen, Niklas Nørgaard Møller, Nicolai B. Kristensen, Oliver Hundebøll, Marcus Helligkilde, Jeppe Huldahl, Peter Launer Baek, Morten Ørum Madsen, Andreas Lunding, Mathias Gladbjerg, Nicolai Tinning, Jakob Kollerup og Christian Bæch Christensen. Desuden skal der uddeles en række wildcards den kommende tid.

Også Anders Hansen, Søren Hansen og Steen Tinning er til start.

Læs hele pressemeddelelsen her

Relaterede artikler

X