DANSKERE TIL TYSK LUKSUS

DANSKERE TIL TYSK LUKSUS

Af Frits Christensen

Danskerne søger i stadig stigende grad mod Tyskland, når golfrejsen skal planlægges

Danskerne søger i stadig stigende grad mod Tyskland, når golfrejsen skal planlægges – og de vil have mere end blot en seng og en golfbane.Sådan opleves det af Danmarks største golfpakkeportal, GolfTyskland.dk, som har oplevet en stigning på 30 procent i år til tyske resorts og slotte.

Over de seneste år er der sket en ændring i danskernes måde at holde golfferie på. Hvor det før var golfbanen, der var afgørende, skelner en voksende gruppe i dag også til andre parametre, der kan give dem en helhedsoplevelse.

Tendensen kan adm. direktør for GolfTyskland.dk, Christian Matthiassen aflæse ud fra det stigende antal henvendelser fra danskere, der ønsker ophold på resorts og slotte – og som direkte spørger ind til andre muligheder for oplevelser i tillæg til golfen.

-Vi har i år oplevet en stigning på 30 procent på luksuspakker til Tyskland i forhold til sidste år, og det ser jeg som et udtryk for, at mange stiller flere krav til golfrejsen end tidligere. Vi får mange efterspørgsler fra folk, der gerne vil have mulighed for at dyrke andre sportsgrene så som tennis, fitness, mountainbike, bjergvandring og yoga. Wellness, spa og gode restauranter er også et trækplaster, siger han.

Christian Matthiassen er ikke overrasket over, at danskerne vælger Tyskland. Det har bl.a. noget at gøre med udbud, prisleje og afstand.

Stort udbud i Tyskland

-Tyskland har et fantastisk stort udbud af golfresorts, gamle ombyggede slotshoteller og herregårde, der alle tilbyder et ekstra tvist af luksus. Det store udbud gør priserne yderst rimelige. Man kan få et all-inclusive weekend-golfophold fra 100 euro pr. person – et prisleje man normalt skal til Tjekkiet, Polen eller Spanien for at finde. Endelig ligger Tyskland med sit gode køkken og over 250 Michelin-restauranter i en gastronomisk særklasse, siger Christian Matthiassen, der selv er golfspiller og har besøgt utallige tyske golfresorts.

Et af de tyske luksusresorts, som har oplevet en stigning i antallet af golfrunder til danskere, er Fleesensee Hotels & Sportresort i Mecklenburg, 90 km fra Rostock.

Golfdirektør Michael Hayes fortæller, at de danske gæster, udover krav til golfbane og hotelværelse, er begyndt at gå mere op i kvaliteten af mad og drikkevarer. Og at hotellets over 40 forskellige sportsaktiviteter, er blevet et vigtigt trækplaster for de danske gæster.

-Vi sætter stor pris på de danske golfgæster. Også selvom det lykkedes en gruppe sidste år at tørlægge vores bar fuldstændigt. Det har vi ikke oplevet hverken før eller siden, siger han med et smil.

Relaterede artikler

X