DEN SPANSKE DRØM

DEN SPANSKE DRØM

Af Jens Christensen.

Holstebro-par har startet ferieboligudlejning i det golfbanerige Torrevieja-område på Costa Blanca.

Et vestjysk kærestepar, der bedst kan betegnes som to voksne energibomber, er så småt startet på et markant arbejdsmæssigt sporskifte, som på længere sigt skal medføre, at de skifter Holstebro ud med »danskerbyen« Torrevieja på Costa Blanca i Spanien.

Til de mest populære golfbaner på Torreviaja-egnen hører Lo Romero Golf, hvis 18. hul slutter med denne ø-green.

Det gælder Jeanette Priis og Peder Amtkjær fra Holstebro, som fandt hinanden for fire år siden, og som tilsammen har fem voksne børn, der alle er flyttet hjemmefra.

49-årige Jeanette og 53-årige Peder har overtaget det danske ferieboligudlejningsbureau www.feriebolig-spanien.nu efter en mangeårig dansk ejendomsmægler i Torrevieja, Kaj Verner Bach Knudsen, ejeren af firmaet DK til Spanien. Han har fremover valgt kun at sælge huse og lejligheder og derfor overladt udlejningsbureauet til Jeanette Priis og Peder Amtkjær.

Indtil videre styrer de bureauet fra deres bopæl i Holstebro samtidig med, at de driver GuldBageren Holstebro med både bageri og butik på Struervej i centrum af Holstebro, et stort foretagende med 30 ansatte.

Den personlige service
Peder Amtkjær har spillet golf i 15 år i Holstebro Golfklub, og i 12 år har han haft feriebolig i Torrevieja og spillet mange af golfbanerne omkring Torrevieja. Dette  lokalkendskab har sammen med besøg på lokale vingårde fået ham til at spekulere i et fremtidigt koncept, hvor han og kæresten vil tilbyde danskejede ferieboliger til leje, golfrunder og vinture.

-Vi tror simpelthen på, at der vil være et dansk marked for et sådant koncept, hvor det vil tiltale kunderne, at vi kan give dem personlig, dansk service, lyder det fra Jeanette Priis, som qua en lang karriere med topstillinger i hotelbranchen i både Danmark og Norge kender alt til, hvor meget personlig service betyder for kunderne. Hun vil derfor også være klar til at arrangere forskellige andre oplevelser efter ønske for kvindelige ægtefæller, der ikke – som deres gemaler – spiller golf.

Sammen med Kaj Verner Bach Knudsen, som Peder Amtkjær i 2012 købte sin første feriebolig i Torrevieja-området af, har Holstebro-parret besøgt vingårdene Juan Gil Bodegas Familiares og Enrique Mendoza Alicante og dermed erhvervet sig et værdifuldt kendskab til egnens bedste vine. Parret vil derfor efter behov arrangere besøg på disse vingårde for deres ferieboliglejere. 

Verdens sundeste klima
Torrevieja-området har i mange år været en populær feriedestination for danskere af to grunde – henholdsvis et specielt mikroklima og et stort golfbaneudvalg.

Desuden bor mange pensionerede danskere i vinterhalvåret i egen villa eller lejlighed omkring to saltsøer ved Torrevieja, fordi det saltholdige søvand hævdes at have en helbredende virkning på både gigt, astma og psoreasis. Sammen skaber de to søer et tørt og varmt mikroklima, som World Health Organization (WHO) har erklæret som ét af de sundeste i verden at leve i.

»Vi tror simpelthen på, at der vil være et dansk marked for et sådant koncept«

Laguna Salada de Torrevieja og Laguna Salada de la Mata hedder saltsøerne, som har tiltrukket danskere i stor stil siden 1980’erne, så mange, at der allerede i 1986 blev oprettet en dansk golfklub i Torrevieja for herrer, Amigos Daneses (Danske Venner). Den lever stadig i bedste velgående og arrangerer match hver torsdag i vinterhalvåret – på seks forskellige baner.

Langt liv i servicebranchen
Det er statistisk bevist, at saltsøerne og mikroklimaet gør Torrevieja-området til både det varmeste og tørreste sted i Spanien, og at gennemsnitstemperaturen i vinterhalvåret på Costa Blanca bl.a. derfor ligger fem gradere højere end på Costa del Sol, hvor det tilmed regner jævnligt i vinterhalvåret, mens det sjældent regner på Costa Blanca.

Dermed er det forståeligt, at Jeanette Priis og Peder Amtkjær har kastet deres kærlighed på Torrevieja-området efter hvert sit lange liv i servicebranchen.

Her begyndte Jeanette Priis i en alder af 13 år med opvask og rengøring på hotelværelser og ferieboliger, som hendes forældre udlejede i Nordsjælland. Senere blev hun selv chef for hotelværelser og rengøringshold og bestred topstillinger indenfor salg, marketing, økonomi og optimering samtidig med, at hun sammen med sin familie opdrættede hesteracen Dansk Varmblod og  hunderacen Golden Retriever. De seneste to år har hun ”kun” arbejdet i GuldBageren Holstebro.

Peder Amtkjær begyndte som 14-årig som rengøringsdreng i bageriet Fortuna, der senere blev til GuldBageren Holstebro. Her kom han i lære som bager, men inden han var udlært, blev han selv ejer af GuldBageren, da den ellers skulle lukkes. Han har efterhånden ejet GuldBageren i 34 år.

Feriebolig Spanien Nu
www.feriebolig-spanien.nu

Billedetekst: Kæresteparret Jeanette Priis og Peder Amtkjær driver foreløbig deres ferieboligudlejning fra deres privatadresse i Holstebro.

Relaterede artikler

X