DEN TYSKE GOLFFAMILIE

DEN TYSKE GOLFFAMILIE

Af Peter Nielsen

Hvis man er på udkig efter en afslappende golfferie i hyggelige omgivelser, må Golfpark Strelasund betragtes som det ideelle sted. Strelasund indeholder både wellness, gourmet og 36 gode golfhuller.

Det er ikke nogen hemmelighed, at den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern byder på et hav af lækre golfbaner og oplevelser.

De danske golfturister har efterhånden opdaget den tyske perle og vil gerne køre de ekstra kilometer, når der skal spilles golf i Tyskland.

Delstaten råder over 17 golfanlæg, hvor ét af dem er et familieejet resort, Golfpark Strelasund. Her er der ikke blot en, men faktisk hele to 18 hullers golfbaner, der kan spilles på kryds og tværs. Selvom begge baner er fantastiske, er det alligevel ikke banerne, der står forrest i erindringen, når man kommer hjem. Der er nemlig en unik stemning og familieidyl omkring resortet, der drives af søskendeparret Marei og Jörg Remer i tæt samarbejde med deres forældre.

Fra drøm til golfbane

Omkring 350 kilometer fra Padborg ligger Golfpark Strelasund. I nærheden af hansestæderne Greifswald og Stralsund samt øerne Usedom og Rügen finder vi den lille perle på 160 hektarer. Drømmen om en golfbane på den daværende landbrugsejendom blev skabt i 2001, da familien Remer med faderen Michael i spidsen, moderen Annegret og børnene Jörg og Marei besluttede sig for et golfeventyr.

De første 18 huller stod klar i 2006, hvor også den første hotelbygning var en realitet. Faktisk var det et gammelt stuehus, der blev renoveret, og bygningen emmer da også af hygge og nostalgi. Der er 16 charmerende værelser i den første hotelbygning, der alle er opkaldt efter en by i Mecklenburg-Vorpommern.

En bliver til to   

I 2007 kunne familien Remer byde sine gæster og medlemmer velkommen i det nye klubhus med tilhørende restaurant. Restauranten med det mundrette navn Landgasthof Frettwurst er en central del af resortet, der i dag rummer to hotelbygninger, lejligheder, konferencecenter og en wellnessafdeling. Alt i alt råder resortet over 47 hotelværelser og 16 lejligheder.

I 2012 blev 18 hullers golf til 36, og resortet råder nu over en mesterskabsbane (Mecklenburg-Vorpommern course) og en mindst ligeså god 18 hullers bane (Strelasund-Inselcourse). De to baner og fire sløjfer kan kombineres på kryds og tværs, hvorfor mulighederne for en fantastisk golfoplevelse er mange.

Banerne byder på hver deres udfordringer, og fælles for dem begge er, at hvert hul er navngivet efter en by, ø eller region i Mecklenburg-Vorpommern. Det er ret opfindsomt, for på hver hul-oversigt ved teestederne er der også en information om byen eller øen, og hvad den har at byde på. En af disse er øen Rügen, der bestemt er en afstikker værd, når man er på resortet. Det er Tysklands største ø, der er kendt som et særdeles lækkert ferieparadis.

Pause efter ni

Selvom der er mange muligheder i området og mange seværdigheder, er det på ingen måde umuligt at få tiden til at gå ved blot at blive på resortet. Som golfspiller er 36 gode golfhuller en historie for sig, men uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke.

I hyggelige omgivelser byder resortet på lækker mad bestående af god kvalitet og lækre råvarer. Da familien råder over et jagtområde, er der ofte vildt på menukortet, der bliver tilberedt, så det er usædvanligt lækkert. Derudover er der en ugentlig buffet-aften, hvilket er populær, men det er også muligt at få gourmetmad og den klassiske tre-retters.

Restauranten er indbydende og landlig, hvor det både er muligt at spise inde og ude. Ude er der udsigt over golfbanen, og særligt hul 18 på Mecklenburg-Vorpommern banen, er et syn for guder. Hul 18 afsluttes nemlig med en helt igennem fantastisk ø-green, hvor man enten kan floppe eller juble med de mange tilskuere ved klubhusets terrasse.

Mange bolde ryger i vandet her, men en birdie er bestemt også en mulighed på det 257 meter korte hul. Det handler bare om at have styr på golfnerverne, nu når der er tilskuere på og vandet skal forceres for at komme på green.

En tradition på resortet er en pause efter ni spillede huller. Her er det normalt med en frokost, som sagtens kan være en stor schnitzel med kartofler og grøntsager. Det kan dog ikke anbefales efter ni huller, da det er for svært at komme i gang igen og spille de næste ni. Traditionen er taget fra Sverige, hvor det ofte bruges med en pause efter ni huller.

Resortet har også en lille wellness-afdeling, StrelaMare, i den nyeste hotelbygning, hvor også receptionen er. Her er der en lille pool, spa og sauna ligesom der tilbydes forskellige former for behandlinger. Fra poolen, der er placeret i kælderen, kan man se ud over træningsanlægget og følge med i golfspillet i afslappende omgivelser.

Der er en helt usædvanlig ro i wellnessafdelingen, og det er helt tydeligt, at der indbydes til afslapning væk fra storbyens stress og jag. Det er dog også tydeligt, at resortets primære gæster er det voksne par eller golfvennerne, der skal have en afslappende weekend eller ferie i rolige omgivelser, hvilket der bestemt er mulighed for.     

Humoristisk pro

Klubbens pro, Petjo Kuzarow, er headhuntet til Golfpark Strelasund fra en af klubberne i regionen. Der er ikke noget at sige til, at de har hentet den dygtige pro, der i 2014 kunne kalde sig PGA-professional. Han er leder af resortets golfacademy, hvor der også kommer rigtig mange ikke-medlemmer for at få undervisning.

Proen har mulighed for at benytte den nyeste teknologi i nye og moderne faciliteter, men det er slet ikke her hans største force er. Hvis Kuzarow er ansat for at skulle matche familien og resortets kultur, har familien Remer ramt plet.

Familien og omgivelserne har nemlig en helt særlig humoristisk charme, som også gør sig gældende for klubbens pro. Han underviser med et unikt glimt i øjet, der gør golf sjovt og underholdende, som det skal være. Det kan klart anbefales at tage en lektion med ham, når man besøger resortet. Hans kalender er dog ret godt booket op, så han skal bestilles i god tid.

Spændende golfbaner 

At besøge et resort med to golfbaner er selvfølgelig noget helt særligt. Det giver flere muligheder end normalt, specielt da det er to lige gode baner. Den førstbyggede, Mecklenburg-Vorpommern banen, betragtes som mesterskabsbanen, men Inselcourse er mindst lige så god. Her er der en del waste areas, som giver nogle helt andre udfordringer end på mesterskabsbanen.

Begge baner er udfordrende, men rimelige og helt sikkert sjove at spille. Mens mesterskabsbanen er ret ligetil og overskuelig, skal bolden i den grad tænkes rundt på Inselcourse. Den skal spilles med omtanke, hvis en ordentlig score skal i hus.

Det unikke er, at banerne ligger lige ved siden af hinanden, så de fire sløjfer kan kombineres på kryds og tværs, hvis banebookinger ellers tillader det. Banen og området generelt er forholdsvis fladt, så banerne er på ingen måder hårde at gå. Vi kan skrive under på, at man kan nå at spille en del golfhuller på sådan en lækker og solrig forårs- eller sommerdag. Maj er resortets højsæson, og generelt er rigtig mange fra Norden begyndt at få øjnene op for Golfpark Strelasund – med god grund.

Angela Merkel-besøg

Ingen kan spå om fremtiden, men sønnen Jörg Remer, der står for golfdelen omkring resortet, pønser på at opkøbe en bestemt men unavngiven golfbane i nærheden af Golfpark Strelasund. Denne bane ligger ifølge Jörg Remmer tættere på byen og kan tiltrække en helt anden målgruppe end tilfældet er på Golfpark Strelasund. En målgruppe, der ønsker at feste i byen om aftenen og spille golf om dagen. Det kan deres nuværende resort ikke byde på, da det ligger langt fra byen og vil være dyrt med taxi frem og tilbage.

Søskendeparret kan ikke helt blive enige, om det nu også er en god idé at investere i 18 huller mere og endnu et resort, men drømmen er tilstede, og mon ikke også at deres far skal indover, hvis det skal realiseres.

Familien og særligt Jörg Remer ligger bestemt ikke på den lade side. De ser gerne at deres baner og golfhuller gennemgår en fornyelse hvert år, og Jörg Remer drives af udvikling og udfordring.

I 2009 blev familien udfordret, da Angela Merkel kom på besøg og alt omkring resortet skulle sikkerhedstjekkes. Den udfordring blev bestået med glans og er en begivenhed, familien stolt fortæller om. Så mon ikke også den stærke familie får helt styr på fremtiden. Om det bliver med 18 nye golfhuller, vil tiden vise, men indtil da er deres nuværende 36 uden tvivl et besøg værd, ligesom resten af resortet med lækker gastronomi og familiær hyggestemning.

FAKTABOKS
Golfpark Strelasund:

Adresse: Sur Alten Hofstelle, 18516, Süderholz, Tyskland.

www.golfpark-strelasund.de

Mail:info@golfpark-strelasund.de

Faciliteter: 36 huller (2 golfbaner, Mecklenburg Vorpommern-Course og Strelasund-Inselcourse, begge par 72), golfacademy, drivingrange, indspilsområde, puttinggreen, proshop, restaurant, hotelværelser, lejligheder og konferencecenter.

Golfbanerne er designet af Hans Krause.

Wellness: Pool, spa, sauna og diverse behandlinger kan bestilles mod betaling.

Eksempel på golftilbud:

To overnatninger, morgenmad, vand og frugt på værelset, velkomstdrink, 2 x aftensmad, golf ad libitum i tre dage, gratis adgang til spa. Pris: 299 euro pr. person i standard dobbeltværelse.

 

 

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------