DRAMATISK AFSLUTNING I FILMBYEN – MANGE BEJLERE TIL SEJREN

DRAMATISK AFSLUTNING I FILMBYEN – MANGE BEJLERE TIL SEJREN

Af Søren Amstrup

Førerbolden ved Genesis Invitational på Riviera Country Club i Los Angeles var en regulær stjernebold med Matt Kuchar, Adam Scott og Rory McIlroy, der tilsammen har hele 40 sejre på PGA Touren. Først- og sidstnævnte kom skævt fra start, og begge var sent på dagen over par. Det åbnede døren for forfølgerne, mens Adam Scott ligeledes holdt kadencen.

Rory McIlroy lagde ud med en birdie på første hul. Det samme gjorde Scott og Kuchar, men på femte hul gik det i fisk for nordireren. Par 4 hullet 5 fik han forpurret med en usædvanlig 7’er – triple bogey – og han fulgte op med en bogey på sjette. Det hul på fire over par efter seks huller fik Rory ikke gravet sig ud af. Han endte på to over for dagen og en delt femteplads.

Rutinerede Matt Kuchar kæmpede hele dagen med at hælde sine birdieputts i. Han var i par for dagen efter niende, men både 10. og 12. kostede bogies, og så var Kuchar pludselig også flere slag efter Scott.

Læs også: Danske damer med hæderlig sæsondebut på LPGA

Adam Scott bidrog også til løjerne, og Masters-vinderen havde et yderst farverigt scorekort. Alene på for-ni havde Scott tre birdies, men en bogey på fjerde og en dobbelt på femte trak i modsatte retning. Frem til 16. holdt Scott sig i spidsen for leaderboardet og de sultne forfølgere bag sig med en runde i par for dagen. Men på 17. kunne den 39-årige australier knytte næven, da han rullede endnu en vigtig birdie i.

Med birdien på 17. distancerede han Sung Kang, Joel Dahmen og Scott Brown med to slag. De tre havde ellers kæmpet sig helt frem med gode finalerunder. Det samme havde Hideki Matsuyama, Bryson DeChambeau og Max Homa, der alle sluttede i otte under par på en delt femteplads med Joel Dahmen.

På bundlinjen stod at Adam Scott kunne nøjes med en bogey på 18. hul, det berømte afslutningshul i “gryden” med tilskuere på bakkerne på tre sider af greenen. Scott lagde sit drive i roughen til højre for fairway, men det var ikke nok til at slå australieren med de 30 professionelle sejre ud af kurs. Fra roughen slog han en gap wedge ind til godt otte meter for birdie, og herfra kunne han to-putte sig til en stensikker par og sin 14. sejr på PGA Touren.

Sejren endte på to slag til Kang, Brown og Kuchar. Sidstnævnte gik sin finalerunde i et slag over par.

Tiger Woods havde endnu en forfærdelig dag på den bane han oftest har spillet uden at vinde. Riviera Country Club gav legenden endnu en lektion, og Tiger gik fra søndagen seks over par for dagen og hele 11 over par for weekenden. Han sluttede sidst af de 68, der klarede cuttet.

Næste uge spilles WGC Mexico Championship hvor Dustin Johnson er forsvarende vinder.

Slutstilling Genesis Invitational

 

Relaterede artikler

X