DRAMATISK AFSLUTNING SAMLEDE FØRERFELTET

DRAMATISK AFSLUTNING SAMLEDE FØRERFELTET

Af Mogens Nielsen

Thorbjørn Olesen var frustreret over sin tredje runde, hvor han ikke følte han kunne købe et putt. Som eneste mand i feltet, sluttede han dog med birdies på 17. og 18. og reddede runden til par. Men det burde have været endnu bedre. I toppen sluttede runden dramatisk.

Både vurderet på det vi så til Olesen i glimt på tv, fra rapporterne undervejs og Thorbjørns egne ord efter runden, burde han nok have været mindst tre eller fire slag bedre. Olesen fik ikke mange putts i og var heller ikke tilfreds med sine indspil. Alligevel sikrede han sig med birdies på de sidste to huller en runde i par 71, hvilket målt i forhold til feltet var en udmærket score.

Læs også: Føringen smuldrede for Thorbjørn

Runden bragte da også danskeren frem fra en delt 43. plads til en delt 37. plads i fortsat tre over par. En placering han deler med navne som blandt andre Jordan Spieth, Jon Rahm og Brooks Koepka.

Det blev en lang dag på Quail Hollow. Ikke nok med anden runde skulle færdiggøres først, men tredje runde i sig selv tog over fem timer som en konsekvens af langsomt spil specielt i dagens første bolde. Det gav ventetider på et par huller på op mod tyve minutter. Førerbolden bruge fem timer og 45 minutter på at komme rundt!

Læs også: Winther i superrunde

Det blev en runde, hvor birdies og eagles blev afløst af bogies og værre og hvis man talte det op, givet færre pars end normalt for en Major. Der var masser af drama på de sidste huller ind, hvor der blev vendt op og ned på tingene og spændingen er bevaret til sidste runde, hvor omspil sagtens kan komme på tale.

Kevin Kisner (Billedet) kom til 10 under par efter birdies på 14. og 15 hul, men drivede i vandet på 16 og faldt med en dobbeltbogey tilbage til otte under og så blev det tæt i toppen igen. Det blev bogey på 18. og Kisner sluttede med 72 og syv under totalt. Bare et slag efter ligger den store overraskelse Chris Stroud sammen med Hideki Matsuyama. Louis Oosthuizen og Justin Thomas er yderligere et slag efter. Med to slag til den næste, ligner det et opgør mellem de fem søndag.

Jason Day havde en skidt dag, hvor han dog kun var to over par indtil sidste hul. Her kom en ægte ‘Snemand’ og seks over for runden faldt Day ned som delt 16, syv slag efter den førende Kisner.

PGA Championship, Stilling og Livescoring

Relaterede artikler

X