DRAMATISK FINALE I SÆSONENS SIDSTE MAJOR

DRAMATISK FINALE I SÆSONENS SIDSTE MAJOR

Af Mogens Nielsen

Det blev en rigtig spændende og også dramatisk finale i den til 54 huller forkortede Major, The Evian Championship. I slutfasen havde en håndfuld damer alle chancen for at løbe med titlen. Nicole Broch Larsen endte på en flot delt 18. plads.

Blandt de førende spillere, kom svenskeren Anna Nordqvist først i klubhuset i ni under par, efter bogey på sidste hul og en runde i fem under. På banen lå fire spillere ligeledes i ni under par. Amerikaneren Altomare kom herefter ind i samme score. Lydia Ko var næste dame i klubhuset. Med birdie, eagle på 14. og 15., havde hun leveret et start comeback i runden. Ko der ikke har prøvet at vinde i 14 måneder, kom fra 18. med bogey og faldt ud af kampen om sejren.

Tilbage var nu kun Moriya Jutanugarn,  storesøster til den noget mere kendte Ariya, der havde misset cuttet. Jutanugarn havde i mere end halvdelen af finalerunden ført med to, men lavet fejl samtidig med at andre scorede. Trods 15 placeringer i top ti, havde hun aldrig prøvet at vinde, siden hun blev pro i 2012 og året efter blev Rookie og The Year på LPGA Tour. Thailænderen sendte sit relativt korte tredjeslag over green og fik bogey og en delt tredjeplads sammen med Lydia Ko og Katherine Kirk. De sidste kom ind hele seks timer efter de havde teet ud på første hul!

Omspil på 18. hul mellem Brittany Altomare (Rolex Rankings nummer 102 uden sejre og bare en top ti siden sit rookie år 2014) og Anna Nordqvist (Nummer 13 i verden, 59 top ti placeringer og syv sejre, heraf en Major i 2009 som rookie).

Regnen siler nu ned på banen i Frankrig og det hagler også. Efter to drives, begge i højre og korte, stod også tv signalet af! Under alle andre omstændigheder var spillet blevet indstillet!

Begge med lange tredjeslag, trods hullet er par 4. Det ender ud i dobbeltbogey til amerikaneren og da Nordqvist ‘nøjes’ med bogey, sikrer svensker sig sin anden Major og ottende sejr på LPGA Tour. Checken er på hele 547.000 amerikanske dollars. For at komme med i omspillet, havde Nordqvist i den ordinære runde scoret to eagles på vej mod fem under par.

Nicole Broch Larsen var eneste danske finalist, efter Emily K. Pedersen i anden runde måtte notere 78 og dermed missede cuttet. Nicole lå på en flot delt 18. plads før finalerunden. Den kunne hun dog ikke holde med en runde i to over par, 73. Det blev dog til en god delt 20. plads og Nicole avancerer atter nogle på pladser på LPGA Tourens rangliste, hvor hun nærmest allerede er 100 procent sikker på at holde sit kort. Den delte 20. plads er omkring 38.000 dollars værd.

The Evian Championship, Slutstilling

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------