DRØMMEN OM RYDER CUP

DRØMMEN OM RYDER CUP

Af Frits Christensen

Efter 20 år som topprofessionel har Søren Hansen taget hul på et nyt kapitel, der gerne må føre til noget så utænkeligt og uopnåeligt som en Ryder Cup-turnering på hans nye arbejdsplads Great Northern i Kerteminde

Selv et nederlag til Europa på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky i USA kan ikke udslette de gode minder om Ryder Cup, der blev et af højdepunkterne i den nu 43-årige Søren Hansens karriere som professionel.

Ryder Cup-vinklen blev da også hurtigt bragt på bane, da den dobbelte Europatour-vinder Søren Hansen skulle udtale sig om sin nye arbejdsplads, Great Northern, i forbindelse med Kerteminde-banens åbning for nylig.

”Ambitionen er at huse nogle af de største internationale turneringer og samtidig skabe et åbent og energisk foreningsliv, der kan være et samlingspunkt for alle,” stod der i den officielle pressemeddelelse, som de golfspillende reportere fik stukket i hånden ved ankomsten til det imponerende klubhus tæt ved Kertemindes bymidte.

Engageret headpro

Med den udmelding kan det ikke undre, at selv Ryder Cup blev bragt på bane i den efterfølgende dialog mellem medierepræsentanter og de to tilstedeværende repræsentanter for Great Northern, direktør Søren Vadmand og headpro Søren Hansen.

-Må jeg godt have lov til at svare, kom det lynhurtigt fra Søren Hansen, der på det nærmeste tog ordet ud af munden på sin direktør – tydeligt engageret i netop det tema, der kredsede om banens internationale anvendelighed.

-En Ryder Cup-turnering til Great Northern – ja hvorfor egentlig ikke. Det er da slet ikke utænkeligt, når nu banen helt sikkert har niveauet til det. Men der er jo en masse politik i den slags, fordi der er så mange lande og baner, der er parate til at byde ind, siger Søren Hansen.

Great Northern-banen er bygget med inspiration fra nogle af de bedste baner i hele verden – inklusiv Le Golf National-banen i Paris, hvor den næste Ryder Cup-match mellem Europa og USA skal afvikles med Thomas Bjørn som europæisk holdkaptajn.

Et klasseanlæg

I Dansk Golf Union har man tidligere flirtet med tanken om at byde på et Ryder Cup-værtskab, senest i forbindelse med valget af Italien og Rom som det næste Ryder Cup-værtsland i 2022.

-Når man nu har et internationalt klasseanlæg som det her, ville det da være en skam ikke at udnytte det til de største internationale turneringer. Der er tilmed en del huller her med en amfiteater-lignende opbygning velegnet til mange tilskuere, siger Søren Hansen, der også ser banen i Kerteminde som en god blanding med nogle linksprægede huller kombineret med dramatiske vandhazard-huller tydeligt inspireret af Le Golf National i Paris – ”men bare bedre” – som Søren Hansen siger.

-Det helt særlige ved banen her er hullernes forløb, spillets rytme, de åbne vidder og alligevel fornemmelsen af at være i små aflukkede områder. Og så selvfølgelig den generelt høje kvalitet. Det skaber alt sammen en golffornemmelse, som er unik, og som man tidligere har skullet rejse til udlandet for at finde – og nu kan man så finde det her i Kerteminde. Visuelt er banen udfordrende, men i virkeligheden er den samtidig meget sjov og behagelig at spille for alle, siger Søren Hansen.

Beostær på speed

På et tidspunkt under pressebriefingen har man en fornemmelse af, at direktør Søren Vadmand gerne vil bryde ind for at lægge en dæmper på forventningerne om de store turneringer til Great Northern.

Men som Søren Hansen siger, så må man gerne afbryde ham, fordi han ellers vil fortsætte med at ”snakke som en beostær på speed.” Efter nogle skuffende år med svigtende resultater på European Tour er han en mand med en mission i sit nye embede – og ikke mindst sit nye privatliv på Fyn.

-Efter 20 fantastiske år som spiller på European Tour og deltagelse i Ryder Cup er jeg helt klar til 20 nye år med et helt nyt kapitel.

-Jeg har hele tiden haft nogle planer om at lave mit eget golfakademi, når jeg sluttede min aktive karriere, men planerne gik egentlig i retning af at lave det akademi i Frankrig, hvor familien også har boet privat tæt på Monaco, siger Søren Hansen.

Familiær omvæltning

Søren Hansen og hans kone Anne, der er lægeuddannet og født i Odense, har i mange år boet i det sydlige Frankrig, hvor også sønnerne Kasper og Peter på syv og 11 år er født.

-Det er selvfølgelig en stor omvæltning netop nu for hele familien at skulle flytte hjem til Danmark, hvor drengene skal i skole – og Anne muligvis også have et job.

-Egentlig havde vi planer om at bo i Odense, men nu har vi købt hus her i Kerteminde, og så må vi håbe, at drengene også kommer godt igang med at spille golf. I forvejen er de begge meget fodbold og basketball-interesserede. De har heldigvis arvet moderens gode hoved – men forhåbentlig også lidt af mit golftalent, siger en humørfyldt Søren Hansen.

Den tidligere professionelle spiller tog træneruddannelsen på rekordtid i vinterhalvåret og glæder sig til for alvor at komme igang med opbygningen af et akademi på Great Northern, hvor han får hjælp af sin nye trænerassistent Johan Christensen, der kommer fra et trænerjob i Odense Golfklub.

Satser på ungdommen

-Da jeg kom her for at se på forholdene, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være her, jeg skulle opbygge mit akademi. Her kunne jeg få frie hænder til at udvikle det, som jeg havde lyst til, og på det facilitetsmæssige område er Great Northern absolut det bedste, jeg har set og oplevet, siger Søren Hansen, der også lægger vægt på, at Great Northern ikke kun er for eliten – selv om han gerne ser de store internationale turneringer på banen i løbet af nogle år.

-Vi vil gøre meget for at skabe et godt miljø for ungdommen – og ikke kun fra lokalområdet i Kerterminde, men også gerne for unge fra hele Fyn, så vi kan skabe en ungdomsafdeling, der boomer, siger en meget forventningsfuld Søren Hansen, der ikke helt har opgivet at stille op i konkurrencer – dog næppe Made in Denmark i år.

-Jeg savner det ikke, men tænker da på det engang imellem. Men efter træneruddannelsen og opbygning af stedet her har jeg slet ikke fået trænet tilstrækkeligt til at være med. Og hvis man føler, at man ikke er i form til at konkurrere, så er det ikke sjovt at være med, siger Søren Hansen.

FAKTABOKS
Søren Hansen:

Født: 21. marts 1974 i København

Bopæl: Kerteminde

Gift med Anne. Parret har sønnerne Kasper og Peter.

Største sejre: Murphys Irish Open 2002, Mercedens Benz Championship 2007. Otte andenpladser og ni tredjepladser på European Tour.

Bedste majorplaceringer: US Open 2009: 6. British Open 2009: 8. British Open 2002: 8.

Blev i 2008 Danmarks kun anden Ryder Cup-spiller efter Thomas Bjørn.

Spillede Royal Trophy 2009, Seve Trophy 2009 og 2007, World Cup 1998, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2008 og 2009.

Fra 2017: Headpro i Great Northern, Kerteminde.

 

Relaterede artikler

X