Efter retshøring kommer Luiten alligevel til OL

Efter retshøring kommer Luiten alligevel til OL

Den hollandske golfspiller Joost Luiten havde umiddelbart gjort hvad han skulle for at spille med i OL i Paris de første dage i august. Han var som nummer 143 i verden i midten af juni blandt de 60 spillere, der havde kvalificeret efter den Internationale Golf Federations kriterier, men som ved de foregående Olympiske Lege i Tokyo, ville Holland Olympiske Komité ikke udtage Luiten, og tre andre hollændere, til legene i Paris,

Årsagen er, at de ikke er blandt verdens 100 bedste, og derfor mente det nationale olympiske forbund ikke at det ville være muligt at opnå et placering blandt de otte bedste.

Ved legene i Tokyo blev to af de tre medaljer vundet af spillere langt fra verdenstoppen. Rory Sabatini repræsenterede Slovakiet og vandt sølv, mens CT Pan fra Taiwan vandt bronze.

Hollands olympiske komite havde kun udtaget Anne van Dam, og altså ingen af de to herrespillere. Van Dam er nummer 113 i verden, men havde opfyldt kravet med en topplacering i en nøje udvalgt turnering. Med de uklare regler to Luiten fredag sin sag op i en retssal, og fik tirsdag medhold efter en halvanden time lang høring.

Dermed skal han for anden gang til OL. Den nu 37-årige hollænder var også med i Rio de Janeiro i 2016.

Related posts

X