EKSTRA GULEROD I UK SWING: TI PLADSER I US OPEN

EKSTRA GULEROD I UK SWING: TI PLADSER I US OPEN

Af Mogens Nielsen

British Masters fra den 22. juli bliver genstarten på European Tour og også den første af seks turneringer i England og Wales i det såkaldte UK Swing. Som en ekstra gulerod udløser en minirangliste ti pladser i US Open.

Normalt forsøger mere end ti tusind spillere hvert år at få en plads i US Open. Men det store kvalifikationssystem er grundet Covid-19 stort set sat ud af drift. Nu hvor European Tour starter igen den 22. juli, er der derfor sat ti pladser i US Open på spil som ekstrapræmier.

Det bliver de første fem turneringer af de seks, der bliver tællende til de ti pladser. Efter British Masters, bliver det English Open, English Championship, Celtic Classic og Wales Open fra den 20. august som den femte og sidst tællende.

De ti pladser går til de ti bedste på miniranglisten, som IKKE i forvejen er kvalificeret til US Open, der i øvrigt skal afvikles fra den 17. september på Winged Foot GC i New York.

Læs også: Moving Day i Travelers Championship

Sideløbende afvikles efter planen endvidere WGC – FedEx St Jude Invitational fra den 30. juli i Memphis samt fra den 6. august US PGA Championship i Californien.

Der er stadig lidt usikkerhed om de to nævnte turneringer i USA, samt i øvrigt også Ryder Cup, der ikke er helt afklaret. De seneste Covid-19 tal fra USA er ikke alt for opløftende, så der er fortsat en del forbehold i de skitserede planer for de kommende måneder.

Som det ser ud, vil The UK Swing nok blive eneste chance for at få en eller flere danskere med i US Open, idet vi ingen har via de øvrige kategorier, der giver automatisk kvalifikation.

Relaterede artikler

X