ENDELIG LYKKEDES DET CABRERA BELLO AT UDNYTTE 54 HULLERS FØRING

ENDELIG LYKKEDES DET CABRERA BELLO AT UDNYTTE 54 HULLERS FØRING

Af Mogens Nielsen

Endelig i syvende forsøg lykkedes det spanske Cabrera Bello at lukke en turnering efter at have ført efter 54 huller. Men først efter et huls omspil med landsmanden Adri Arnaus. Lucas Bjerregaard blev bedste dansker lige udenfor top ti.

Finalen i Open de España blev uhyre spændende med skiftende føringer og med flere spillere indenfor bare et eller to slag, da det skulle afgøres på de sidste ni huller.

Rafa Cabrera Bello startede ud med en dobbeltbogey, men kom siden flot tilbage og lå lige med landsmanden Adri Arnaus i 19 under par før sidste hul. Cabrera Bello præsterede her en ordentlig skævert fra tee og endte i bunker i to, hvor også Arnaus lå efter sit teeshot. Arnaus kom op med tre meter for birdie, mens Cabrera Bello slog den op til en meter for par. Det blev omspil da Arnaus missede sit første put. For 49 år siden måtte der også omspil til i turneringen mellem to spaniere.

Omspil på 18. hul par  4
Begge fandt rough fra tee og lå tæt på hinanden. Cabrera Bello slog flot op til små tre meter, mens Arnaus vel havde små otte meter. Arnaus fik ikke sit birdieput i, men det gjorde Cabrera Bello derimod og sikrede sin fjerde sejr på touren efter at have vundet en gang i hvert af årene 2007, 2012 og 2017.

Skotten Forrest Grant, inderen Sharma og franskmanden Guerrier sluttede alle i 17 under par på den delte tredjeplads. Storfavoritten Jon Rahm, der havde vundet de seneste to udgaver af turneringen endte på en delt 17. plads.

Lucas Bjerregaard blev bedste dansker. Sidste runde i tre under par, samlet 14 under par og en flot delt 12. plads, der udover en god check sender ham otte pladser frem på ranglisten, men dog stadig ikke indenfor en automatisk fornyelse af tourkortet.

JB Hansen startede sin runde som lyn og torden. Fire birdies på de første fem huller og fem på de første syv og virtuelt en plads lige udenfor podiet. Flere birdies blev det så ikke til, men derimod hele tre bogies. Runden i to under par, samlet 11 under par blev det så ‘kun’ en delt 24. plads.

Søren Kjeldsen gik i udmærkede tre slag under par i finalerunden. Søren sluttede dermed på en delt 53. plads, der desværre ikke er nok til avancement på Race to Dubai ranglisten.

Da mere end 78 spillere klarede cuttet efter de to første runder, blev der cuttet igen efter tredje runde. Her faldt Nicolai Højgaard så fra, da han lå på en delt 76. plads.

Acciona Open de España, Leaderboard

Related posts

X