ER QUAIL HOLLOW FOR SVÆR?

ER QUAIL HOLLOW FOR SVÆR?

Af Peter Nielsen

Rigtig mange spillere kæmper for at komme rundt på Quail Hollow, der er “vært” for dettes års PGA Championship. Banen har gennemgået en del forandringen frem mod denne major,  men er banen i virkeligheden for svær? 

De fleste golfinteresserede er nok bekendt med, at årets sidste major spilles i denne weekend. Tre håbefulde danskere stillede til start, men i weekendens finale er der “kun” en tilbage. Thorbjørn Olesen var på førstedagen helt fremme, og alle danskere kunne nærmest dufte den længe ventede majorsejr.

Det gik dog langt fra sådan, og selvom turneringen stadig mangler finalerunden, kan vi godt konstatere, at det ikke bliver til dansk majorsejr i denne omgang. Olesens andenrunde kostede dyrt, og der er ikke råd til fejl på Quail Hollow, hvor spillerne bliver straffet i den modbydelige rough og på de enormt svære greens.

Faktisk nævner flere af spillerne, at banen er blevet for svær. Den har nemlig gennemgået en del forandringer frem mod dette års PGA Championship nummer 99.

LÆS OGSÅ:DRAMATISK AFSLUTNING SAMLEDE FØRERFELTET

Webb Simpson, der selv er medlem af klubben og kender banen bedre end de fleste, er absolut ikke fan af banens setup.

-Helt ærligt, så er banens setup for svært til en PGA. Tag bare hul 18, udtaler Simpson til PGAtour.com.

Udover at banen har gennemgået nogle forandringer, er den også sat særlig svært op. Hul 18 som Simpson henviser til, er ikke nogen undtagelse. Langt de fleste af spillerne har stiftet bekendtskab med hullets sværhedsgrad.

Jason Day fik en snemand (otte slag) under tredjerunde, mens rigtig mange måtte notere bogeys og dobbeltbogeys på hullet. Kun en lille håndfuld spillere kunne skrive en birdie på kortet, heriblandt Thorbjørn Olesen.

PGA Championship føres af Kevin Kisner i syv under par, men alt kan ske i finalen. Det bliver spændende at se, hvordan banen sættes op til finalerunden, men indtil videre har spillerne haft mere end rigeligt at se til.

Redaktionen på Golfavisen.dk ser frem til en spændende og seværdig finale, hvor Olesen gerne må brænde banen af. En top-10 placering er bestemt stadig en mulighed, hvis ellers spillet og banen tillader det.

 

 

Relaterede artikler

X