FARVEL TIL DANMARKS GOLFELSKENDE KØBMAND

FARVEL TIL DANMARKS GOLFELSKENDE KØBMAND

Af Peter Skott Carlsen.

En stor sorg har mandag ramt den danske golfverden, da Købmanden fra Silkeborg, Lars Larsen, desværre har tabt kampen mod den kræftsygdom, som i juni måned fik ham til at trække sig tilbage fra livsværket JYSK. En familie har mistet deres mand, far og bedstefar, men for golfspillerne i Danmark er det også en stor sorg, da hans betydning for dansk golf var uvurderlig. 

Lars Lars på Himmerland Hill under en Pro/Am forud for Made in Denmark.

Da Lars Larsen, eller Købmanden som han helst ville kaldes, i 1979 åbnede sin første butik, havde han nok ikke drømt om, at JYSK en dag ville gå hen og være en koncern bestående af over 2.800 butikker med 23.000 medarbejdere i 52 lande og en omsætning på mere end 26 milliarder. Den største erhverssucces i Danmarkshistorien gjorde Købmanden til en af landes rigeste mænd, men han har mange gange udtalt, at han var forpligtet til at give tilbage. Det kom golfverdenen til gode.

Købmanden elskede golfspillet, og det bragte ham til Himmerland Golf & Spa Resort, hvor han blev ejer af det berømte anlæg. Det medførte massive investeringer og en omlægning af banen, og i 2014 var han om nogen manden, der kunne byde Europa Touren velkommen til den første udgave af Made in Denmark. Købmanden og JYSK lagde den økonomiske base for turneringen, der startede med at være en turnering med en præmiesum på 1,5 mio. euro og til nu at have en præmiesum på 3 mio. euro, hvilket gør den til en af af de største turneringer på Europa Touren.

I juni kom det frem, at en kræftsygdom havde betydet, Købmanden havde trukket sig tilbage fra alle poster i JYSK og overgivet tøjlerne til sønnen, Jacob Brunsborg, der sammen med de mange medarbejdere nu skal føre livsværket videre.

Holdet omkring Golfavisen vil gerne sende deres varmeste kondolencer til Købmandens familie og medarbejdere.

Æret være Lars Larsens minde.

 

Relaterede artikler

X