Første dansker i top-50 i mere end fire år

Første dansker i top-50 i mere end fire år

Nicolai Højgaard kronede et flot efterår med sejren i sæsonfinalen på DP World Tour, og på mandagens opdaterede verdensrangliste er han nu rykket op som nummer 50. Højgaard har udover sejren en andenplads fra sidste uge, en tredjeplads i Tjekkiet og en femteplads i Schweiz blandt sine resultater på DP World Tour siden august.

Nicolai Højgaard indledte 2023 som nummer 134, og er efter en flot sæson avanceret 84 pladser, og nu altså brudt ind i den vigtige top-50.

Ikke siden Lucas Bjerregaard i august måned 2019 har der været en dansker i top-50, og før Bjerregaard var Thorbjørn Olesen i top-50 i foråret samme år.

Netop 50. pladsen er vigtig i international golf. Verdens 50 bedste på en given dato for adgang til majors og andre store turneringer, så det gælder om at spille sig op blandt verdens bedste, og få adgang til de største og vigtigste turneringer. Den næste skæringsdato er 31.12., hvor top-50 får en invitation til The Masters i april. Nicolai Højgaard har ikke planer om at spille flere turneringer før nytår, så han vil med al sandsynlighed falde et par pladser tilbage inden nytår, da de indtjente point bliver en lille smule mindre værd hver uge.

Med sit PGA Tour-kort i hånden skal Nicolai Højgaard spille i USA efter nytår, og her er der markant flere point at spille om uge efter uge, så det er svært at forestille sig, at han ikke kan fastholde eller spille sig tilbage i top-50 når han begynder at spille igen.

Thorbjørn Olesen er nummer 77 på verdensranglisten i denne uge. Rasmus Højgaard nummer 86, og så rykkede Jeff Winther frem som nummer 192 efter niendepladsen søndag.

 

Related posts

X