GOLF PÅ SKOLESKEMAET I BRABRAND

GOLF PÅ SKOLESKEMAET I BRABRAND

Pressemeddelelse

Engdalskolen i Brabrand vil bruge ”Åben skole” til et nyt samarbejde med Lyngbygaard Golf, hvor eleverne får glæde af professionel golftræning

Engdalskolens ønske om at kunne tilbyde eleverne en varieret undervisning, kombineret med Lyngbygaard Golfs ønske om at promovere golfsporten blandt ungdommen, har ført til et nyt og banebrydende samarbejde: Golf på skoleskemaet som et valgfag for 9. klasse-elever med ugentlige lektioner på to-tre timer.

Engdalskolens nye golfprojekt skydes igang med det første elevhold torsdag den 17. august kl. 14 på Lyngbygaard, hvor golfklubben stiller faciliteter, udstyr og den professionelle golftræner Peter Krøyer til rådighed for eleverne, der fragtes til golfklubben med skolebus. Der bliver 10 lektioner i efteråret 2017 suppleret med seks lektioner i foråret 2018.

”På Engdalskolen er vi rigtig glade for at kunne bruge mulighederne i ”Åben skole” til samarbejde med lokale idrætsklubber, som f. eks. Lyngbygaard Golf. Vi er altid på udkig efter muligheder for at kunne give vores elever et rigt varieret skoletilbud, herunder tilbud, der understøtter elevernes personlige og alsidige udvikling. Golf som fag i folkeskolen peger direkte ind i idrætsundervisningen, da golf som idrætsgren bl.a. indeholder centrale værdier som bevægelse, samarbejde, fællesskab, fairplay, etik og strategisk tænkning, siger lærer på Engdalskolen, Kim Stubbe, der er initiativtager til skolens samarbejde med Lyngbygaard Golf.”

Lyngbygaard Golfs administrerende direktør, Thomas Nørret, ser det nye samarbejde som en fantastisk mulighed for at promovere sporten i forsøget på at få flere unge til at spille golf.

”Hos Lyngbygaard Golf er vi hele tiden på udkig efter nye tiltag og relationer, der kan promovere sporten og naturligvis os selv som golfklub. Vi har store forventninger til samarbejdet med Engdalskolen og håber, at det kan skabe mere opmærksomhed om golfsporten blandt unge mennesker. Hvis projektet bliver en succes, håber vi at kunne lave lignende forløb i samarbejde med andre skoler,” siger Thomas Nørret.

Sideløbende med golfundervisningen får eleverne mulighed for at få et medlemskab i Lyngbygaard Golfklub, der vil give dem mulighed for at træne og spille på golfanlægget alle ugens dage.

”Det bliver fantastisk at få lov til at arbejde med sådan en stor flok unge mennesker, der alle er motiverede for at lære at spille golf. Forløbets kontinuerlige træning og spil er afgørende for, at det her bliver en succes, og jeg glæder mig meget til at komme igang,” siger den professionelle golftræner Peter Krøyer.

Relaterede artikler

X