GRACE VANDT SOUTH AFRICAN OPEN EFTER FANTASTISK FINALERUNDE

GRACE VANDT SOUTH AFRICAN OPEN EFTER FANTASTISK FINALERUNDE

Af Mogens Nielsen

Sydafrikaneren Branden Grace gik en fantastisk finalerunde i sit lands åbne mesterskab og vandt med tre slag ned til landsmanden Louis Oosthuizen, der førte før runden. Begge danskere sluttede godt og avancerede i slutstillingen. 

Sydafrikaneren Branden Grace gik finalerunden i South African Open i fantastiske 62 slag, der er ni under par på Firethorn Course i Johannesburg. Grace startede endda med en bogey på andet hul, men lavede så siden en eagle og otte birdies. Totalt sluttede Grace i 21 under par.

Grace var før turneringen blot nummer 129 på verdensranglisten, hvor han har været helt oppe som nummer ti tidligere i karrieren. Han har også nogle bemærkelsesværdige rekorder, som da han i 2017 på Royal Birkdale i The Open blev den første, der gik 62 i en Major. I 2012 var han den første, der på European Tour vandt fire gange i samme sæson. I alt er han noteret for en sejr på PGA Tour, nu ni på European Tour og fem på Sunshine touren i Sydafrika.

På verdensranglisten rykker han med sejren fra den nævnte 129. plads op som formentlig nummer 72, alt efter resultatet senere på Hawaii.

Læs også: Steele fører med tre på Hawaii

Forhåndsfavoritten Louis Oosthuizen, der også var forsvarende mester i turneringen, startede runden tre slag foran Branden Grace og et slag foran nummer to. Men Oosthuizen måtte nøjes med andenpladsen i 18 under par, efter 68 i sidste runde.

Tredjepladsen gik i 16 under par til englænderen Marcus Armitage, mens Jaco Ahlers fra Sydafrika delte fjerdepladsen med englænderen Jack Senior i 15 under par. De tre pladser i The Open gik hermed til Grace, Armitage og Ahlers. Oosthuizen var i forvejen kvalificeret og Ahlers får den tredje plads, da han er bedre placeret på verdensranglisten end Senior.

De to danske finalister gik begge en udmærket finalerunde i to slag under par. Dermed sluttede Jeff Winther på en delt 36. plads, der akkurat var nok til 1,20 verdensranglistepoint, der er minimum til alle de delte placeringer. Joachim B. Hansen sluttede på en delt 45. plads. Pengemæssigt bliver begge danskere lidt bedre betalt, idet en amatør sluttede bedre end Winther og to amatører bedre end JB Hansen.

South African Open, Slutresultat

Relaterede artikler

X