GULDJAGT: HER ER FINALISTERNE I ELITEDIVISIONEN

GULDJAGT: HER ER FINALISTERNE I ELITEDIVISIONEN

Søndag spilles finalerne i Danmarksturneringens elitedivision, hvor de danske mestre for klubhold skal findes. De forsvarende danmarksmestre er begge i finalen hos henholdsvis damerne og herrerne.

I fjor overraskede Helsingør Golf Club på damesiden, da deres unge førstehold triumferede i Elitedivisionen og blev danske mestre trods et snævert sportsbudget. Det var blandt andet med til at kaste titlen som Årets Golfklub af sig, som Golfavisen årligt uddeler. I denne sæson kan de altså gentage kunsten efter lørdagens semifinaler på Falster Golfklub.

Helsingør vandt med 8-4 over Aalborg Golfklub. Efter foursomes stod det helt lige med en foursomesejr til hver, mens danmarksmestrene dominerede i singlerne. Her var det kun professionelle Daisy Nielsen, der formåede at sikre en nordjysk sejr, mens Mellissa Johansen, Kajsa Landström og Anna Schmidt sikrede nordsjællændernes finaleplads. Sidstnævnte vandt med knusende 8&7 over Aalborgs Lise Berendt. Aalborg tabte altså trods en hole-in-one fra Camilla Tange på dagen.

I finalen venter Hillerød, der slog Vejle med 12-0 og dermed vandt samtlige matcher. Det var dog tæt i de enkelte matcher, hvor det udelukkende var Nicole Broch Estrup i den sidste single, som sluttede tidligere end 17. hul. LPGA-spilleren vandt nemlig med 6&4 over Cecilie Eggersen fra Vejle.

På herresiden vandt Smørum, de forsvarende mestre, over Gyttegård, som manglede deres mest profilerede spillere. Både Rasmus og Nicolai Højgaard er nemlig afsted til BMW PGA Championship i denne uge og er derfor ikke med for Gyttegård, som de har været så mange gange før. Billund-klubben kunne dog godt have brugt hjælpen, da Smørum vandt med 16-2. Store navne som Challenge Tour-spilleren Marcus Helligkilde, Victor Østerby og juniordanmarksmester Jens Kristian Thysted var til gengæld med for de forsvarende danmarksmestre.

I finalen venter Silkeborg Ry, der slog Søllerød i den anden semifinale. Her var Morten Ørum Madsen med til at sikre sejren på 11-7, da han både vandt sin foursome med Mads Kristensen og sin single. Dermed blev Nicolai Tinning, med en dugfrisk Ecco Tour-sejr i denne uge, sendt ud sammen med holdkammeraterne fra Søllerød. Tinning vandt ellers sin single med 6&5 over Mads Kristensen og delte sin foursome med makker Patrick Winther.

Søndag skal danmarksmestrene altså findes i DM-finalerne for hold, mens der også spilles om bronzemedaljer i Elitedivisionen.

Related posts

X