HELE VERDEN HYLDER JIMÉNEZ FOR IMPONERENDE REKORD

HELE VERDEN HYLDER JIMÉNEZ FOR IMPONERENDE REKORD

Af Peter Skott Carlsen.

Torsdag den 30. juli 2020 kl. 13:25 dansk tid blev der skrevet historie på Europa Touren. Her slog den farverige spanske legende sit teeslag på hul 1 ved Hero Open, og dermed tog han hul på sin turnering nummer 707!! på Europa Touren. 

Helt tilbage til den 20. oktober 1983 stod en blot 19-årig spanier og skulle i gang med sin første turnering på Europa Touren. 37 år senere spiller Miguel Ángel Jiménez fortsat på Europa Touren, og i denne uge ved Hero Open i England er han med i sin turnering nummer 707, og dermed er han nu den spiller, der har spillet flest turneringer på touren.

Siden sin 50-års fødselsdag har har han spillet på Champions Touren i USA, hvor det hidtil er blevet til ni sejre, men “The Mechanic”, som Jiménez kaldes for sit sving, ynder stadig at spille på Europa Touren, og at kan fortsat være med i kampen om de flotte placering mod sine yngre konkurrenter, som i han i mange tilfælde kunne være både far og bedstefar til. Således var han seneste sejr på Europa Touren i 2014, hvor han i en alder af 50 år vandt Open de España.

Facts om Miguel Ángel Jiménez
Antal turneringer på Europa Touren: 706.
Antal sejre på Europa Touren: 21.
Præmiepenge på Europa Touren: 24.252.071 euro.
Hole in ones på Europa Touren: 10 (flest af alle).
Højeste placering på verdensranglisten: 12 (december 2004).

Ganske fortjent strømmer der lykønskninger ind til Miguel Ángel Jiménez, der fejrede dagen ved at være rundt i en bogeyfri runde i 64 slag (-8), der placerer ham på en andenplads. På Forest of Arden Marriott Hotel & Country Club blev han fortjent af kollegaer, officiels m.m. klappet ind til 18. green, og efter sit sidste put var der en skærm, hvor Jímenez fik sig en snak med Sam Torrance, der i mange år var indehaver af rekorden med 706 turneringer. Og hvis man kender ham ret, så bliver rekorden nok fejret med et glas Rioja og en god cigar.

Den dansker, der har spillet flest turneringer på Europa Touren, er Søren Kjeldsen, der ved Hero Open har sin start nummer 599. Han vil runde de 600 turneringer med English Championship i næste uge, hvor også Jiménez er tilmeldt.

Hero Open, leaderboard.

Relaterede artikler

X