Højgaard var vidne sensationel runde på Pebble Beach

Højgaard var vidne sensationel runde på Pebble Beach

Det var enten eller for Nicolai Højgaard på de første ni huller af tredje runde ved AT&T Pebble Beach Pro Am lørdag. Danskeren havde lidt svært ved at finde længderne på sine approachsslag, og efter de første ni huller havde han tre birdies, tre pars og tre bogeys. Der blev scoret lavt på den ikoniske bane, hvor de bløde green gav spillerne masser af muligheder, og derfor faldt danskernen bagud i det 80-mand store felt.

Han sluttede dog med birdies på hul 15 og 17, men fik ikke udnyttet en ellers god mulighed på par-5-hullet 18. Facit efter tre runder er en delt 31. plads.

Højgaard spillede med US Open-vinderen fra 2023, Wyndham Clark, og han leverede alle tiders bedste runde på Pebble Beach. Det var især på greens, at amerikaneren var et niveau over alle de andre.

Clark brugte blot 28 slag på de første ni huller. Han lavede eagle på begge par-5-huller, og derudover lavede han fire birdies. Han fortsatte med birdies på hul 10 og hul 11, inden dagens eneste dårlige slag kostede en bogey på hul 12. Det var dog igen putteren, der holdt en dobbeltbogey fra kortet, da han rullede sit bogey-putt i hul fra knap otte meters afstand.

Birdies på de to næste huller gav pludselig liv til drømmen om en 59’er, og han var så tæt på, man kan komme. Både på hul 16 og 17 stoppede hans putt få centimeter før hullet, og på 18. havde han det putt for eagle, som kan ses her.

Det blev til en ny banerekord i 60 slag, og Wyndham Clark rykkede 22 pladser frem og fører inden sidste runde. Clark er et slag foran Ludvig Åberg og to slag foran sidste uges vinder, Matthieu Pavon.

De tre skal spille sammen i finalerunden, men om de kommer på banen i dag er usikkert. Vejrudsigten lover meget kraftig vind, og Pebble Beach er allerede lukket for tilskuere, så det er muligt at vinderen af turneringen og de 25 millioner først findes mandag.

Related posts

X