HOLE-IN-ONE – JASON DAY I HÆLENE PÅ LANDSMAND

HOLE-IN-ONE – JASON DAY I HÆLENE PÅ LANDSMAND

Af Søren Amstrup

Jason Day, den tidligere verdensetter, har haft et rimeligt år, men en spiller af hans karat skal helst vinde mindst en gang hvert år. Det har australieren ikke gjort i 2017, selv om han var tæt på, da han i maj tabte omspillet ved AT&T Byron Nelson til Billy Horschel. Han har dog klaret sig godt nok til at han inden denne uges BMW Championship lå nummer 28 på FedEx Cup ranglisten, PGA Tourens pengeliste. Formen ser nu ud til at være tilbage, og australieren stod for en af dagens mest spektakulære runder.

Det begyndte eller noget nervøst for Day, der gik første runde i syv slag under par. Et par bogies på de første huller hjalp australieren til at banke rusten af, og derefter så han sig ikke tilbage. De sidste 13 huller gik han i syv slag under par, og da han skrev under på scorekortet var der to bogies, fem birdies og hele to eagles. Den sidste eagle kom i form af golfsportens perfekte slag på 17 hul. Et langt par 3 hul på godt 200 meter hvor Jason Day blot brugte et enkelt slag. Hole-in-one!

Det rakte alt i alt til en runde i seks under, og Day er 13 under totalt. Det samme er Rickie Fowler, der gik et enkelt slag bedre ved dagens anden runde på Conway Farms Golf Club i det nordlige Chicago. Day og Fowler må dog efterhånden kigge langt efter førstnævntes landsmand Marc Leishman. Den store australier har virkelig fundet storformen i år. Sejr i Arnold Palmer Invitational og seks top ti placeringer er det blevet til, og ved torsdagens første runde gik han en forrygende runde i ni slag under par. Leishman havde tydeligvis ikke tænkt sig at sætte tempoet ned ved fredagens anden runde. Først på 17. hul kom der lidt grus i den velsmurte maskine, men på det tidspunkt var Leishman allerede syv under for dagen. En bogey på 17. bragte australieren tilbage på jorden, men hvad gør det, når man bare laver endnu en birdie på 18. og udbygger sin føring til tre slag ned til Fowler og Day. Forrygende start på turneringen for Leishman, der er 16 under totalt. Efter to runder!

Læs også: 70 spillere bliver til 30 i kampen om 10 mio. Dollars.

Stjernebolden med Dustin Johnson, Jordan Spieth og Justin Thomas ligger i skrivende stund på sekundære placeringer med Jordan Spieth længst fremme på en delt tolvteplads, ni slag efter Leishman.

Hele leaderboardet for BMW Championship kan ses her, og her kan du også følge med i FedEx Cup ranglisten, og hvordan spillerne ser ud til at placere sig efter denne uge. Det er kun top 30 på listen, der får adgang til næste uges Tour Championship og kampen om de 10 mio. Dollars. Weekendens runder kan ses på C More Golf.

Relaterede artikler

X