HYGGELIG HOTELBANE

HYGGELIG HOTELBANE

Af Jens Christensen.

Bonalba Golf nord for Alicante har vandhazarder på halvdelen af hullerne, men med lidt taktisk omtanke venter en god totalscore.

Der er ikke just mangel på golfresorts omkring Alicante på Costa Blanca. Et godt valg kan være Bonalba Golf Resort, som man finder i Muxtamel otte kilometer nord for Alicantes centrum – et populært feriested ud til Middelhavet, som også mange golfturister søger til, fordi de udover Bonalba-banen og kan nyde områdets fine badestrande, heriblandt de mest nærliggende, San Juan og Campello.

– Læs mere: Golf on the rocks

Bonalba Golf kan bedst karakterises som en hyggelig hotelbane, fordi den hænger sammen med det 4-stjernede og kæmpestore hotel Bonalba Golf & Spa, fra hvis øverste etager der er panoramaudsigter over Middelhavet og Alicante – hvad der i øvrigt også er fra de højeste punkter på golfbanen.

Dermed ikke være sagt, at banen er voldsomt kuperet, for det er ikke tilfældet. Tværtimod, for den kan kun betegnes som moderat kuperet. Selv de fladeste fairways ligger generelt så højt i terrænet, at de byder udsigter – omend ikke på samme niveau som fra højdepunkterne. Kuperingerne er simpelthen så minimale, at man sagtens kan spille banen til fods uden at miste pusten.

Ældre, britiske golfspillere har altid været glade for Bonalba Golf, så man møder uvilkårligt mange engelsktalende personer både i klubhuset og på golfbanen. Et større britisk golfsociety af fastboende pensioner holder faktisk til på Bonalba og udgør en slags klub i klubben.

Det emmer af hygge på Bonalba Golf – mellem velvoksne træer og med bjerge som baggrundskulisser.

Erfaren banearkitekt
En erfaren veteran blandt spanske golfbanearkitekter, Ramon Espinosa Garcia, har designet Bonalba-banen. Han arbejdede med golfbanedesign i Spanien gennem hele 45 år, indtil han i begyndelsen af indeværende år gik på pension. Mest kendt er han nok at have designet Son Quint-banen på Mallorca.

I Bonalba Gold er det lykkedes Ramon Espinosa Garcia at skabe 18 spændende huller i kraft af fem søer og 100 bunkers, som gør, at man hele vejen rundt skal spille med den indvendige side af hovedet.

Man starter ganske vist med fire uproblematiske huller, men det indikerer absolut ikke, hvad der venter forude. Det første vandhul kommer på hul 5, par 5, hvor tredjeslaget skal flyve over en sø til greenen. Derefter er en langstrakt sø i spil på henholdsvis venstre side af hul 6 og på højre side af hul 7, hvorfor disse tre huller sagtens betegnes som banens Amen Corner. Slipper man gennem denne triangel uden at sætte slag til, er man på vej mod en god runde.

Taktisk tankespil

De næste søer møder man allerede på 8. og 9. hul, men de ligger, så de ikke virker nær så skrækindjagende som Amen Corner-søerne. Til gengæld giver de to sidste søer god grund til et grundigt, taktisk tankespil, inden man udfordrer dem. Den ene sø er nemlig stærkt i spil på hullerne 12 og 17, mens den anden er det på hullerne 10 og 18.

Det vil med andre ord sige, at vandhazarder truer på halvdelen af banens 18 huller. Undgår man helt vandgange, vil man uvilkårligt komme i klubhuset med en tilfredsstillende totalscore, fordi hullerne uden vand absolut ikke virker skræmmende.

Hotellet på banen har ikke færre end 251 værelser, alle med egen balkon med udsigt over golfbanen. Værelsesstørrelserne varierer fra 25 til 100 kvadratmeter.

Udover to restauranter råder hotellet over en irsk pub til glæde for de mange britiske golfgæster, en udendørs pool på 1200 kvadratmeter, sauna, tyrkisk bad og en massageafdeling

Hotellet virker nærmest som en slags sportscenter, fordi det udover golf også tilbyder sine gæster aktiviteter som ridning, cykling og sejlsport.

Bonalba Golf Muxtamel:
www.golfbonalba.com

18 huller, par 72
Hvid tee: 6367 meter
Gul tee: 6096 meter
Blå tee: 5483 meter
Rød tee: 5329 meter

Greenfee: 55 Euro

Foto: Hullerne på Bonalba-banen ligger lige udenfor det 4-stjernede  og kæmpestore Bonalba Golf & Spa.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------