I SPORET AF SPIETH

I SPORET AF SPIETH

Af Søren Amstrup.

TPC Deer Run i USA er en omvej værd og en stor oplevelse på alle måder.

Der er noget helt særligt over oplevelser, som man skal opsøge. Oplevelser der ikke ligger på en sidegade til alfarvej. Oplevelser, der i Michelin-guiden bl.a. beskrives som “en omvej værd”. Havde golfverdenen en lignende guide, ville TPC Deere Run stensikkert være netop det. En omvej værd.

For det kræver nemlig, at man vil det. Banen ligger godt to timers kørsel vest for Chicago, og da denne skribent i 2017 befandt sig i “the windy city”, så var det oplagt at scanne radaren og se, hvad der fandtes af PGA Tour-baner inden for rimelig afstand.

Det er ikke svært at forelske sig i TPC Deere Run, når turneringen John Deere Classic hvert år i juli spilles ugen før The Open Championship. Det var derfor heller ikke svært at sætte sig ind i det lejede køretøj og indtille gps’en på Bettendorf i delstaten Iowa. Der overnattede jeg aftenen før min runde, der skulle starte klokken 9.10 i Silvis i delstaten Illinois lige på den anden side af Mississippi-floden og godt 20 minutter fra hotellet.

En skøn morgen
De kan noget, de der golf-morgener. Ingen vind, den lilla himmel, stilheden. Jeg ankom til anlægget ved 8-tiden. Det var helt med vilje. Jeg ville indsnuse atmosfæren. Den særlige tour-atmosfære.

Fra det øjeblik man drejer fra hovedvejen ned mod anlægget, skifter omgivelserne karakter. Græsset bliver lidt grønnere, der er kælet for alle detaljer, og det er som at tjekke ind på et luksushotel. Bare med egen golfbane.

Inden jeg havde set mig om, havde det venlige personale parkeret min bil og installeret min bag på en golfvogn. Jeg nåede at købe frisklavet morgenmad og at slå de sædvanlige skæverter på rangen, inden jeg begav mig ned mod 18. hul, det berømte afslutningshul, der i 2013 lagde græs til Jordan Spieths første sejr på PGA Touren efter et dramatisk omspil. Dér var bunkeren, hvorfra han holede på 72. hul for at komme i omspil. Derfra kunne jeg lukke øjnene og se tribunerne for mig, traktoren fra John Deere udstillet midt ude i søen, og om fem timer ville jeg selv skulle ned ad 18. fairway og finde min indre Jordan Spieth.

Han var der i glimt. Den indre Spieth. F.eks. på første hul. Jeg var sat i bold med en familie fra Michigan. Sønnike var netop blevet ansat hos John Deere. Forældrene var på besøg. De kunne godt spille golf, men jeg var alligevel den eneste, der gik fra første hul med en par. Så meget for den indre Spieth.

Den indre Spieth
Han kom først frem igen på banens signatur-hul 16. Efter at mine to mandlige medspillere havde prøvet at drive over Rock River – det lykkedes for sønnike – fik jeg slået mit tee-slag på par 3-hullet ind til to meter og holet for birdie. Dagen var reddet. 18. hul, som jeg havde forestillet mig i dagevis, endte med et drive out of bounds, men det betød ingenting. Den tredobbelte bogey var det hele værd.

TPC-netværket er en sammenslutning af golf-baner, primært i USA, der er støttet af PGA Touren. Nogle af dem er private, og vi dødelige kan ikke spille dem, mens andre – som Deere Run – kan spilles for aldeles rimelige penge. På de rigtige dage og tidspunkter kan Deere Run spilles for omkring USD 70, og det er en oplevelse, der for altid vil ligge i hukommelsen.

Af andre TPC-baner kan Sawgrass i Jacksonville i Florida nævnes. Det er den med ø-greenen, og så er der TPC Scottsdale udenfor Phoenx i Arizona. Det er den med stadionhullet 16, der er omkranset af tribuner. Begge disse baner er ikke private, og greenfee kan bookes online.

Hvis man følger PGA Tour, hvis man elsker brede fairways, historiens vingesus og perfekte golfbaner, så findes nogle af de bedste i USA.

God tur!

Billedetekst: Flere af hullerne på TPC Deer Run ligger i det smukke landskab ud til floden Rock River.

Relaterede artikler

X