ILLONEN FØRER I THE OPEN OPTAKT MED LUCAS LIGE UDEN FOR TOP-10

ILLONEN FØRER I THE OPEN OPTAKT MED LUCAS LIGE UDEN FOR TOP-10

Af Peter Skott Carlsen

En kæmpe præmiesum, masser af verdensranglistepoint og invitationer til The Open har trukket en lang række af golfsportens stjerner til Aberdeen Asset Management Scottish Open, hvor flere af danskerne viste gode takter på åbningsrunden, og hvor en flyvende finne tog føringen.

Når den 146. udgave af The Open bliver spillet i den kommende uge på Royal Birkdale, er Søren Kjeldsen og Thorbjørn indtil videre de danske deltagere, men i denne uge er der tre invitationer på spil til de tre bedste placerede spillere, der slutter i top-10, og som ikke allerede er kvalificeret. Sådan en invitation vil Lucas Bjerregaard gerne have fingre i, og han fik en god start på turneringen på Dundonald Links i Troon med en runde i 69 slag (-3) og en 14. plads.

– Læs mere: Nedtælling til The Open: Årets stærkeste felt

Rolex Series er det nye tiltag på Europa Touren, og i denne uge spiller man sæsonens fjerde turnering i serien. Søren Kjeldsen har været med i de tre tidligere turneringer, men i de seneste to uger i Irland (nummer 62) og Frankrig (misset cut) har han ikke for alvor været med til at præge, når turneringerne skulle afgøres. I denne gør han så et nyt forsøg, og han er nummer 35 efter en runde i 71 slag. Cutgrænsen er efter første runde på par, og det var lige netop den score, som Thomas Bjørn var rundt i, mens Lasse Jensen havde en skidt dag på kontoret med +4.

– Læs mere: “Bones” skifter baggen ud med mikrofonen

Helt i front finder man den 5-foldige vinder på Europa Touren, Mikko Illonen, og finnen var flyvende på de første 18 huller. Bogeyfri og 65 slag lød scoren på, og i -7 fører han med to slag foran en gruppe på seks spillere, hvor man blandt andet finder Padraig Harrington, Rickie Fowler og Ian Poulter.

Anden runde fra Skotland kan følges live på Viasat Golf og Viaplay.dk fredag fra kl. 11:30.

Aberdeen Asset Management Scottish Open, leaderboard.

Relaterede artikler

X