JT POSTON TOG SIN FØRSTE SEJR – LUCAS’ PGA TOUR KORT SIKRET

JT POSTON TOG SIN FØRSTE SEJR – LUCAS’ PGA TOUR KORT SIKRET

Af Søren Amstrup

En forrygende finalerunde i otte slag under par sikrede amerikanske JT Poston karrierens første sejr på højeste niveau. Norske Viktor Hovland spillede ligeledes en flot finale, og Lucas Bjerregaards PGA Tour status er sikret for den kommende sæson.

De 394 point som Lucas Bjerregaard er noteret for som ikke-medlem af PGA Touren er nok til at sikre danskeren et fuldt kort på PGA Touren i den kommende sæson. Det skulle være ganske vist, da regnskabet nu er gjort op efter Wyndham Championship, sæsonens sidste turnering inden slutspillet. Dermed får Danmark to repræsentanter med i den kommende sæson, da Sebastian Cappelen qua sin status på Korn Ferry Touren også er sikret et kort til næste sæson.

Der var drama, da sejren skulle afgøres ved Wyndham Championship. Både for de spillere, der lå omkring 125. pladsen på FedEx Cup-listen, men også for de spillere, der havde chancen for at sejre denne søndag.

Læs også: Iskold Shibuno sejrede til sidst

Den 26-årige JT Poston spillede en fantastisk runde. Han startede tre slag efter Byeong Hun An, men Poston lagde ud som lyn og torden og var fem slag under par efter ni huller. Bl.a. via en eagle på femte hul. I førerbolden kunne sydkoreanske An og Webb Simpson ikke følge med i samme tempo, og de var henholdsvis tre og et slag under efter ni huller.

Poston satte ikke tempoet ned på bag-ni, og han var yderligere tre slag under, og pludselig tog han føringen inden de sidste to huller. Byeong Hun An noterede en bogey på 15., men han kom flot tilbage med en birdie på 16. Dermed var han et slag efter Poston med to huller igen. På 18. havde Poston en god meter for par, og han kom ind i 22 under par efter fire flotte runder uden en eneste bogey over de fire dage.

https://twitter.com/PGATOUR/status/1158120857895653376

An missede sin birdie-chance på 17., og der skulle derfor en birdie til på 18. for at komme op på siden af Poston. Det lykkedes ikke for An, der gik fra 18. med en bogey. Han blev derimod overhalet af Webb Simpson, der fik birdie på sidste hul. JT Poston endte på 22 under, Simpson på 21 under og An på 20 under.

Norske Viktor Hovland gik endnu en fantastisk finalerunde. Denne gang i 65 slag, fem under par, og nordmanden endte alene på fjerdepladsen i 19 under. Det rækker dog ikke til et PGA Tour kort i denne omgang, og nordmanden kommer heller ikke med i PGA Tourens slutspil. Han får til gengæld chancen for at spille sig til et PGA Tour kort via Korn Ferry Tourens slutspil.

Slutstilling Wyndham Championship

De 125 bedst placerede i FedEx Cupen får fornyet deres PGA Tour kort til den kommende sæson. De er desuden kvalificeret til næste uges The Northern Trust, der er første turnering i slutspillet. De 70 bedst placerede efter den turnering går videre til ugen efter, og til slut spiller de 30 bedst placerede Tour Championship om en bonus på 10 millioner dollars.

FedEx Cup stillingen kan ses her.

 

Relaterede artikler

X