JUSTIN FALDT TILBAGE – SPÆNDINGEN VENDTE TILBAGE

JUSTIN FALDT TILBAGE – SPÆNDINGEN VENDTE TILBAGE

Af Søren Amstrup

Banerekord lørdag og en føring på seks slag til nærmeste forfølgere. Det lignede paradekørsel for Justin Thomas ved søndagens finalerunde af BMW Championship, men golf er som bekendt et spil, der også spilles oppe i hovedet. Om det mentale spillede ind, ved vi ikke, men finalerunden endte med mere spænding end Justin Thomas brød sig om.

Da der var spillet ti huller af søndagens finalerunde, havde Patrick Cantlay spillet sig op kun to slag efter Justin Thomas. Det havde han gjort med fem birdies og en enkelt bogey, og da Thomas samtidig kæmpede for at holde sig på par for dagen, så det pludselig ud til at blive spændende.

Læs også: Pieters stod imod i Tjekkiet og tog sejren

Herfra trådte Justin Thomas i karakter. Den 26-årige majorvinder med ni sejre på det højeste niveau fandt magien med en umulig birdie på 11, endnu en på 13 og yderligere en på 15. Cantlay fulgte godt med, men på 16. svigtede koncentrationen. Det kostede en bogey, og med to huller igen var der pludselig fire slags forskel igen i Thomas’ favør.

I mellemtiden havde japanske Hideki Matsuyama gjort sit eget fredagskunststykke efter. Dét, der i fredags var ny banerekord med 63 slag, kopierede Matsuyama søndag, og han susede helt op på en delt andenplads med Cantlay i 20 under par. Banerekorden holdt som bekendt kun 24 timer, da Justin Thomas lørdag kun brugte 61 slag.

På 17. vandt Cantlay endnu et slag på Justin Thomas, da førstnævnte holede for birdie, mens Thomas nøjedes med par. Tre slags føring inden 18. men nu med Cantlay alene på andenpladsen. Cantlay sluttede af med endnu en fantastisk birdie på 18., og han gik sin finalerunde i 65 slag. Dermed endte han i 22 under par, tre slag efter Justin Thomas, der ligeledes noterede en afsluttende birdie for sejren på sidste hul.

Det er top 30 på FedEx Cup listen, der avancerer til Tour Championship i den kommende uge. Lucas Glover, Jason Kokrak og Hideki Matsuyama spillede sig alle ind i varmen denne uge, mens Andrew Putnam, Shane Lowry og Harold Varner III gled ud af top 30.

Tiger Woods får ikke muligheden for at forsvare sin sejr ved sidste års Tour Championship. Tiger endte på en delt 37. plads ved BMW Championship, og han ligger på en 42. plads på FedEx Cup-listen og er dermed ikke med i tourfinalen.

Slutstilling BMW Championship

Stilling FedEx Cup

Relaterede artikler

X