JUSTIN THOMAS FRA USA VANDT PGA MESTERSKABET

JUSTIN THOMAS FRA USA VANDT PGA MESTERSKABET

Af Mogens Nielsen

Finalen i US PGA Championship blev lige så spændende og medrivende som forudset. Undervejs kunne man nå at gætte på næsten en halv snes forskellige vindere.

Der blev holet lange putts, der blev holet udefra. Der blev misset små pjevser og sendt bolde i vandet eller næsten ud af matriklen. Kort sagt, der var det hele. Undervejs delte fem mand i syv under par føringen og på flere huller var der to slags sving mellem spillerne parvis. Og med tre svære huller som afslutning, var intet afgjort før til sidst.

Med seks spillere i tre bolde tilbage på banen, sad tre spillere i seks under par i klubhuset. På banen var Matsuyama i samme score før sidste hul og Kisner var syv under med tre huller igen og endelig var Justin Thomas kommet til ni under par efter birdie på 17. hul. Stroud i førerbolden med Kisner er ude af det.

Læs også: Dramatisk afslutning samlede førerfeltet

Kisner får bogey på 16. og så fører Thomas med tre, men han ligger i fairwaybunker på 18. Det ender med bogey, men han er inde i otte under, foran med to. Skal han slås, skal der laves birdies på de sidste huller af de nærmeste forfølgere. Og birdies har der søndag ikke været mange af i afslutningen, men til gengæld masser af bogies og værre. Matsuyama falder til fem under efter bogey på 18. Kun Kisner kan nu med to birdies nå at hente Justin Thomas.

Kevin Kisner får par på 17. og skal lave den umulige eagle på 18. for omspil. Det ender med dobbeltbogey og så mister Kisner efter at have ført gennem tre runder endda også både den delte andenplads og delte femteplads.

24 årige Justin Thomas vinder årets sidste Major i otte under par. Francesco Molinari, Louis Oosthuizen og Patrick Reed deler andenpladsen to slag efter. Netop de tre havde siddet i klubhuset nogen tid og håbet på et omspil.

Jordan Spieth slutter delt 28. Når han ikke fik sin Grand Slam, var det en trøst at hans bedste ven vandt årets sidste Major!

Thorbjørn Olesen gik sin sidste runde i et slag over par efter lidt af det hele på kortet, en tidlig dobbeltbogey, tre bogies og en fire birdies. Det rakte til en delt 44. plads i samlet fire slag over par. Thorbjørn var lidt ærgerlig over resultatet, idet han følte han som det udviklede sig i toppen, at han kunne have været med, hvis ikke han havde taget nogle forkerte beslutninger og slået de forkerte slag nogle steder i løbet af ugen. Thorbjørn sagde da også, han ikke havde spillet godt nok, men på den anden side havde lært en masse. Nu var han træt og ville bruge nogle dage til at slappe af og så håbe han kunne være med fremme i Made In Denmark.

PGA Championship, Slutresultat

Relaterede artikler

X