Kibsgaard debuterer i top-10

Kibsgaard debuterer i top-10

Sidste år vandt Sofie Kibsgaard Nielsen klart LET Access Series, og sikrede sig dermed oprykning til Ladies European Tour. I årets første turnering viste hun, at hører til på den bedste europæiske tour for kvinder.

LET indledte 2024 med Magical Kenya Open, og her sluttede nordvestjyden på en delt ottendeplads. Kibsgaard leverede tre rigtig flotte runder, og kun anden runde i 76 slag betød, at det ikke blev til mere. Hun var bare et enkelt slag fra tredjepladsen, mens de to spillere øverst på leaderboardet havde lagt afstand til forfølgerne.

Singapores Shannon Tan vandt i Kenya med hele fire slag foran Italiens Fanali, og hele ni slag foran Kibsgaard.

Sofie Kibsgaard lavede seks birdies på finalerunden, men der sneg sig også hele fire bogeys ind på kortet, og forskellen på hende og vinderen var de mange bogeys. Danskeren lavede hele 19 birdies over de fire runder, men også 16 bogeys. Shannon Tan vandt efter 17 birdies, en eagle, men kun syv bogeys.

Placeringen sikrer godt 50.000 kroner, og dermed en fin økonomisk start på sæsonen, hvor Kibsgaards rejsebudget er blevet en del større end det hun kunne nøjes med i 2023. I ranglistesammenhæng betyder placeringen naturligvis også en fornuftig start på sæsonen, hvor hendes første mål, må være at slutte i top-70 og få det bedst mulige kort til LET. Som oprykker fra LETAS er hun ikke sikret adgang til alle turneringer, og er f. eks. niende reserve til det stærkt besatte og pengestærke Aramco Saudi Ladies International i næste uge. Så mange afbud kommer der ikke, og hendes næste start bliver derfor om to uger i Marokko.

 

Related posts

X