KOEPKA GENVANDT PGA CHAMPIONSHIP TAKKET VÆRE SIT FORSPRING FØR FINALEN

KOEPKA GENVANDT PGA CHAMPIONSHIP TAKKET VÆRE SIT FORSPRING FØR FINALEN

Af Mogens Nielsen

I en finalerunde, der blev mere spændende end nogen havde forestillet sig efter lørdagens runde, lykkedes det Brooks Koepka at genvinde PGA Mesterskabet. Koepka har nu vundet tre store turneringer back to back, og fire af seks sejre på PGA Tour er i Majors! Lucas Bjerregaard holdt sin placering trods tre over par i sidste runde.

Kampen om titlen i PGA Championship blev hurtigt et anliggende mellem kun Brooks Koepka og Dustin Johnson. Verdens to bedste i en næsten direkte duel. DJ spillede godt på de første 15 huller, hvor han var tre under par og Koepka lukkede ham yderligere ind, da han lavede fire bogies i træk fra 11. hul. Johnson der før er gået ned på de sidste huller i en finalerunde, lavede så to bogies i træk fra 16. hul og så førte Koepka med tre, hvor der kort forinden blot var et slag i det.

Johnson kom ind med 69 og samlet seks slag under par. Koepka var to slag foran op ad sidste hul efter en misset kort på 17. for par. Trods et skidt drive på 18. kom Koepka efter to gode slag ind og fik par. Runden i 74, totalt otte under par og to slag foran Dustin Johsnon efter en medrivende forestilling! De to venner og konkurrenter er mandag i samme rækkefølge nummer et og to i verden.

Læs også: Koepka fører fortsat med syv slag

Sikke en karriere Koepka er noteret for. ‘Blot’ seks sejre på PGA Tour, men heraf de fire i den fornemste kategori. US Open i 2017 og 2018 og nu PGA Championship i både 2018 og 2019. Altså dobbelt back to back sejre i Majors! Koepka har syv øvrige sejre, fire på den europæiske Challenge Tour, Turkish Airlines Open på Europen Tour i 2014, Back to back sejre også i den japanske Dunlop Phoenix Tournament (2016 og 2017) – turneringen som Thomas Bjørn som bekendt også har vundet to gange (1999 og 2003).

Lucas Bjerregaard stod for en af dagens absolut største jubelscener, da han på 17. hul, par 3 lavede hole in one. Slaget var på 190 meter, et enkelt hop og i hul! Jublen fortsatte kort efter, da Lucas Glover som Lucas gik med, holede sit bunkerslag fra omkring 30 meter for birdie.

Eaglen på 17. betød at Bjerregaard kom ind i tre over par for sin runde – en god score på en meget svær søndag. Runden bød udover esset på fem bogies. Den hårde dag på kontoret ses også af, at Lucas trods tre over for sin runde, sluttede på samme delte 16. plads, som han startede sin runde på. Samlet i de tre over par som også finalerunden lød på. Placeringen giver Lucas 7,50 verdensranglistepoint og en plads frem på listen som nummer 43.

Efter en glimrende start med to birdies, gik det desværre ned ad bakke for Thorbjørn Olesen. Stadig to under par efter fem huller, måtte Thorbjørn på de sidste 13 huller notere syv bogies og en dobbeltbogey for en runde i 77 og totalt 11 over par på en sluttelig delt 64. plads. Placeringen giver 1,50 point til verdensranglisten. Der er hvad alle der klarede cuttet, men slutter fra nummer 60 til 82 belønnes med. Thorbjørn rykker en plads tilbage som nu nummer 56.

Flere store navne sluttede dog i tilsvarende eller endnu højere scores på en svær søndag i New York!

US PGA Championship 2019, Slutresultat

Relaterede artikler

X