MANDAGENS VERDENSRANGLISTE: THORBJØRN OVERHALER KJELDSEN

MANDAGENS VERDENSRANGLISTE: THORBJØRN OVERHALER KJELDSEN

Af Mogens Nielsen

Den flotte delte tiendeplads i Ohio var nok for Thorbjørn Olesen til mandag at være bedste dansker på verdensranglisten. Flot tredjeplads på Challenge Tour rykker Jeff Winther 66 pladser frem og en god check blev det også til.

Thorbjørn Olesen sikrede sig med sin flotte slutspurt i Ohio udover en stor check også 9,88 verdensranglistepoint. Med et gennemsnit på nu 1,8694 og otte pladser frem til nummer 78, er Olesen nu to pladser bedre end Søren Kjeldsen, der har 1,8010 i gennemsnit. Denne forskel er ikke større, end der kan byttes tilbage igen efter denne uges Major, hvis Kjeldsen slutter et stykke foran Olesen.

Det eneste der skete i top ti var, at netop nummer ti Brooks Koepka rykkede ned som nummer 11 og byttede plads med Rickie Fowler, der lå der.

På Challenge Touren, hvor der blev spillet i Finland, blev Jeff Winther en flot nummer tre og fik en check på 12.600 euro og point til verdensranglisten, der betød avancement fra nummer 521 til nu 466.

Mads Søgaard fik også point for sin delte ottendeplads og han rykkede fra nummer 1688 til nummer 1228! Derudover 4.440 euro til Mads.

Læs også: Thorbjørn sluttede fornemt af på Firestone

Ellers var det lutter dansk tilbagegang, bortset fra et par stykker, der vandt enkelte pladser grundet den tekniske regulering.

I næste uge spilles årets sidste Major, PGA Championship. Her er der 100 point til vinderen og point til alle, der klarer cuttet uanset antal. Denne turnering må give pladsbytter i toppen af listen, hvor Matsuyama (Billedet) med sejren i Bridgestone Invitational kun er marginalt fra nummer to Jordan Spieth og hvor det er meget tæt mellem fem og nummer ni.

Verdensranglisten mandag, den 7. august 2017

Relaterede artikler

X