MATSUYAMA VANDT DRAMA OM DEN GRØNNE JAKKE

MATSUYAMA VANDT DRAMA OM DEN GRØNNE JAKKE

Af Mogens Nielsen

Japaneren Hideki Matsuyama måtte bruge det meste af sit forspring fra tredje runde for at holde hele vejen hjem til sejren i Masters. Undervejs lignede det en overbevisende sejr, men den manglende spænding undervejs kom i den grad tilbage på de sidste tre, fire huller!

Japan fik endelig sin Majorvinder hos herrerne, da Hideki Matsuyama levede op til den favoritværdighed, han havde pådraget sig efter sin formidable tredje runde. Kort ind i finalerunden, var hans forspring godt nok reduceret fra fire til bare et slag, og pludselig lignede det et spændende opgør om sejren. Men herefter øgede Matsuyama støt og roligt forspringet gennem det meste af runden. Efter 14 huller var Matsuyama foran med seks slag, men efter 15 huller var det reduceret til fire ned til makkeren i førerbolden Xander Schauffele. Og det skulle blive endnu mere spændende.

Herefter slog Matsuyama i vandet på 15. og fik bogey mens Schauffele fik sin fjerde birdie i træk. Nu kun to slags forskel med tre huller igen. På 16. hul blev det så Schauffeles tur til at lå i vandet! Trippelbogey på par 3 hullet! Bogey til Matsuyama, der i 11 under stadig førte, men nu med Zalatoris på andenpladsen i ni under par og færdigspillet, efter han lukkede med to birdies på de sidste fire.

Matsuyama fik par på 17. hul og sluttede med en bogey uden dog at være i fare for dobbeltbogey og omspil.

Stort set hele runden igennem havde det lignet et opgør mellem japaneren og rookien Will Zalatoris fra USA, der var fire slag foran den næste på et tidspunkt. Men Schauffele nåede altså både at indhente og overhale Zalatoris, der dog med hjælp af landsmandens vandtur på 16. hul slog tilbage og egentlig blev en fortjent runner up.

Hermed blev det endelige resultat Matsuyama -10, Zalatoris -9, Spieth og Schauffele i -7 og på en delt femteplads Jon Rahm (i 66 og dagens laveste score) og Marc Leishman i -6. Justin Rose der i de sidste tre runder aldrig fandt spillet fra første runde, endte på syvendepladsen i fem under par.

Australieren Adam Scott, der vandt Masters i 2013 efter omspil med argentineren Angel Cabrera, lukkede feltet i den anden ende i 11 over par for de 72 huller.

Dustin Johnson der som forsvarende mester missede cuttet, var på anlægget og gav som traditionen foreskriver den nye mester Den Grønne Jakke på.

The Masters 2021, Resultat

Relaterede artikler

X