MORIKAWA ER NU THE CHAMPION GOLFER OF THE YEAR

MORIKAWA ER NU THE CHAMPION GOLFER OF THE YEAR

Af Mogens Nielsen

Tre birdies i træk fra syvende hul gav Collin Morikawa føringen i The Open finalen. En føring han holdt over de sidste ni huller til sejren to slag foran Jordan Spieth.

Amerikaneren Colin Morikawa vandt The Open i 15 under par, efter han undervejs havde sænket nogle flotte putts for birdies og også med gode putts havde undgået et par bogies. Det er under et år siden, Morikawa vandt PGA Championship, og nu står han så også med titlen Champion Golfer of The Year og The Claret Jug samt et par millioner dollars mere på bankkontoen. En enkelt plads frem på verdensranglisten til nu karrierebedste tredjeplads bliver det også til.

Finalerunden i The Open Championship på Royal St George’s i Sandwich blev spændende og et opgør mellem flere af de absolut bedste spillere i verdens. Som runden skred frem, tyndede det ud fra måske fire potentielle vindere til bare to mand på de sidste tre huller.

John Rahm kom i klubhuset i 11 under par, der skulle vise sig at give ham samt førstepladsen på verdensranglisten, som Dustin Johnson dermed kun havde til låns en enkelt uge i denne omgang. DJ selv endte på en delt ottendeplads.

I næstsidste bold kom Jordan Spieth ind i 13 under par og nok til andenpladsen alene. Morikawa lå i 15 under par og manglede kun sidste hul ligesom makkeren i førerbolden Louis Oosthuizen, der som Rahm var i 11 under.

Morikawa havde ingen problemer med at sikre par og endte dermed som vinder i 15 under par, to slag foran Spieth. Oosthuizen fik også par på 18. hul og delte tredjepladsen med Rahm. Oosthuizen havde ellers ført turneringen gennem de første tre runder.

I ni slag under par endte sydafrikaneren Dylan Frittelli på femtepladsen, som han fik for sig selv.

De fire første i resultatet havde alle vundet en eller flere majors tidligere. Dette blot for at understrege at man stadig skal tilbage til 2003 og 2004 for at finde en decideret sensationel vinder i The Open, som da amerikanerne Ben Curtis på samme bane og året efter Todd Hamilton på Royal Troon løb med sejren.

Årets The Open var den sidste af årets fire majors, efter at Covid-19 havde vendt lidt op og ned på sæsonprogrammet.

The Open Championship, Resultat

Related posts

X