NY APP SOM GOLFMAKKER
Photo Credit To Peter Nielsen

NY APP SOM GOLFMAKKER

Af Nicolai Jaquet

Den danske app GLFR vil gøre det nemmere for spilleren at have al information på et sted. Samtidig skal app’en være en platform, der gør samspillet mellem spiller og klub mere simpelt.

Man står på teestedet og spejder veltilfreds efter den bold, man lige har sendt i raketfart ned ad fairway. Så lægger man fuld af selvtillid driveren tilbage i baggen, og vandrer målrettet op mod bolden.

Til sin gru opdager man, at afstandsmarkeringen er væk, og du ender med at sjusse dig frem til, hvor langt der er til pinden. Man lander 20 meter kort af green, og bander stille over, at man har glemt sin rangefinder – og aldrig fik købt en baneguide i klubhuset.

Det scenarie skal være slut nu. Det danske firma Ingenium Golf vil med deres app GLFR gøre det mere bekvemt at være golfspiller. Scorekort, baneguides og ikke mindst afstande via GPS er at finde i app’en.

Alt sammen er gratis til både Android og iOS.

Stifteren og opfinderen af GLFR, Jacob Markussen, fik ideen til GLFR, da han selv læste på universitetet og begyndte på golf. Han savnede en app, der kunne hjælpe med at holde styr på scores og navigere rundt på banen.

Klubbernes app

GLFR beskriver faktisk sig selv som klubbernes app. Klubberne får adgang til data i app’en, og kan derfor løbende ændre i baneguiden. Samtidig kan de informere om stort og småt i klubben, og kommunikere direkte med spillerne.

Klubberne får mulighed for at tilknytte to frivillige GLFR-ambassadører. De kan hjælpe med at modtage og videregive den feedback, medlemmerne har til app’en. Det vil føre til, at app’en løbende bliver opdateret med features.

-Vi kommer til at arbejde med multiplayer, og vi kigger meget over på computer spil, og hvordan de implementerer, at man kan joine små turneringer. Vi vil meget gerne få det til at handle om at have mange brugere, og at man kan gøre det mere socialt, siger Jacob Markussen, der også fortæller, at man gerne i fremtiden vil tilbyde statistik over fairways og greens i regulation, så spillerne også kan bruge app’en til at blive bedre.

Muligheden for at arrangere små turneringer og føre statistik over sit spil minder allerede lidt om de services, GolfBox tilbyder. Jacob Markussen mener dog ikke, at app’en er en konkurrent til GolfBox.

-Vi vil ikke konkurrere på deres turneringsmodul. Vi vil gerne gøre det lettere for en lille gruppe af spillere, der gerne vil spille mod hinanden. Det er svært at finde eksempelvis 11 andre, der vil ud og spille på samme tid. Derfor kan vi gøre det, at  man så submitter runden i app’en, og så finder den ud af, hvem der vinder. På den måde behøver man ikke engang at spille samtidig, siger Jacob Markussen.

Fremtidig udlandseventyr
App’en har lige nu 19.000 brugere, og målet er, at 20-25 procent af de danske golfspillere gerne skulle have prøvet GLFR app’en. Norge og Sverige er allerede med på bølgen, men Jacob Markussen fortæller, at udviklingen ikke nødvendigvis stopper der.

– Det amerikanske marked er også interessant, fordi der er dobbelt så mange klubber, som der er i Europa. Der er bare rigtig meget konkurrence på området. Vi har dog et unikt produkt, fordi klubberne kan tilgå vores data, og det er der ingen andre apps, der kan, siger Jacob Markussen, der også nævner lande som Japan og Australien som spændende muligheder i fremtiden.

Den nærmeste fremtids tilføjelser er på tegnebrættet, og Jacob Markussen forsikrer om, at alle nuværende features vil blive ved med at være gratis. I fremtiden kan der dog komme tilkøb, der skal betales.

GLFR finansieres primært gennem klubberne, der betaler et beløb for at få øget adgang til de data app’en har. Enkelte klubber har også valgt at tage penge for den digitale baneguide, men det drejer sig ifølge Jacob Markussen kun om to klubber.

– Vi laver rigtig meget det her for spillerne og klubbernes skyld. Vi vil lave en platform, der binder dem sammen. Klubberne får en masse data og information om de spillere, der bruger deres bane, mens spillerne ved, at baneguiden altid er opdateret, siger Jacob Markussen.

FAKTABOKS
Ingenium Golf:

www.glfr.com

Har udviklet appén GLFR (Golfer), der både indeholder scorekort, banaguides og afstandsmålinger.

 

Relaterede artikler

X