NY APP: VI VIL GØRE DANSKERNE BEDRE TIL GOLF

NY APP: VI VIL GØRE DANSKERNE BEDRE TIL GOLF

Af Nicolai Jaquet
Den nye danske app, GolfQuis, skal lære alle golfspillere at blive bedre til reglerne på en sjov måde. Bedre forståelse for regler vil nemlig gøre en til en bedre spiller, lyder det.

Hvide pæle, røde pæle, straffeslag, hazarder, areal under reparation og frit drop. Listen med regler i golf er lang og omstændig, og kan være svær at finde hoved og hale i.

Det skal være slut nu, hvis det står til udviklerne bag den danske app, GolfQuis. Den vil gennem quiz og konkurrencer på en sjov og lærerig måde gøre danskerne bedre til reglerne – og dermed blive en endnu bedre golfspiller. Det fortæller en af idemændene bag app’en Jesper Holme.

– Jo bedre man kender golfreglerne, desto bedre spiller man golf. Der er en grund til at pro’erne er så gode til reglerne, og det er fordi, det er en kæmpe fordel at kunne reglerne. Hvis ikke man kan dem, er man ikke en rigtig golfspiller, siger Jesper Holme til golfavisen.dk.

LÆS: Drømmen om Ryder Cup

Et sjovt konkurrenceelement
App’en består af en række quizzer, hvor brugeren kan teste sin paratviden om golfreglerne. Ikke nok med det, får spilleren også et ‘golfregels-handicap’, som man kan gå ned i. Spillet har også ranglister, hvor spilleren kan måle sig mod venner, klubkammerater og alle andre. Derudover vil udviklerne også arrangere turneringer i regler gennem app’en, hvor der vil være præmier på spil.

– Det skal være sjovt at lære reglerne, og det skal være en ligeså stor konkurrence som at spille golf. Hvorfor ikke på sigt bruge det til at have et danmarksmesterskab i regler. Der er et stort socialt element i og med, at man kan spille mod hinanden og faktisk også chatte med andre, siger Jesper Holme.

App’en er ikke en regelbog, men snarere et spil. Jesper Holme omtaler den da også som en sofa, bus eller toiletapp. Den skal være med på farten og være et spil, som brugerne kan koble af med.

Han har selv en fortid i reklame- og kommunikationsbranchen, og spiller ikke selv golf. Det gør ifølge ham, at han ikke på samme måde ‘er sovset ind’ i golfspillet, og derfor bedre kan se sporten udefra. App’en har været syv år undervejs og er udarbejdet i samarbejde med DGU, der også har haft to dommere indeover udformningen af spørgsmålene.

LÆS: PGA Touren slutspil står for døren

Folk kunne ikke reglerne
Mange golfspillere er nok rimelig ‘large’ med brugen af mulligans, frie drops og andre små tricks, der kan polere ens scores. Ifølge Jesper Holme, er der slag at hente på at kende i reglerne istedet for at ty til snyd.

– Nogle er ligeglade med det, men det er R&A, klubberne, turneringsarrangører og ham, der lige har tabt til en, der snyder, ikke. Du bliver altså en bedre golfspiller af at kende reglerne, og kan du dem, så vil det være måden, du får et bedre handicap på, siger Jesper Holme.

I første omgang findes GolfQuis kun i Danmark, men Jesper Holme fortæller, at app’en er den første regel-app af sin art, der godkendes af Royal & Ancient. De lancerede sammen med USGA en omfattende ændring af golfreglerne, der træder i kraft første januar 2019. Her er målet, at man skal være klar til at træde ind på den internationale scene som den app, der skal lære folk de nye regler.

– Vi skal frem til 2019 lære, hvordan vi bedst lærer andre reglerne. Spørgsmålene vil ikke nødvendigvis ændre sig i 2019, men det vil svarene, og der har vi en fordel, for det vil betyde, at alle skal ud og lære golfreglerne igen, siger Jesper Holme.

App’en GolfQuis kan downloades til både Apple og Android, og kan spilles på både computer, tablet og telefon. Den lancerede sidste torsdag, og er siden da blevet downloadet 3.600 gange.

 

Relaterede artikler

X