PGA-SLUTSPIL: DRØMMERUNDE GIVER OUTSIDER FØRING I NEW YORK

PGA-SLUTSPIL: DRØMMERUNDE GIVER OUTSIDER FØRING I NEW YORK

Af Søren Amstrup

33-årige Troy Merritt har haft en stilfærdig sæson med fire top 10 placeringer på PGA Touren. Det er nok til at bringe ham op på en 72. plads i FedEx Cup’en, PGA Tourens pointliste. I denne uge er listens top 125 – med få undtagelser – samlet uden for New York til The Norther Trust, den første turnering af tre i slutspillet. Merritt greb chancen og gik dagens bedste runde.

Der er svimlende 15 millioner dollars til den endelige vinder af FedEx Cup’en, men før denne er fundet, skal de 125 spillere skæres til 70 efter denne uge og til 30 efter næste uges BMW Championship. De 30 tilbageværende skal om 14 dage slås om den endelige sejr på East Lake ved Atlanta, men allerførst gælder det altså The Northern Trust på Liberty National i New Jersey med udsigt til Frihedsgudinden og Manhattans skyline.

Læs også: Martin Leth Simonsen tæt på spidsen ved Made in Denmark Challenge

Troy Merritt var blandt de tidlige startere denne torsdag på Liberty National, en bane der blandt andet lagde græs til Presidents Cup i 2017. Merritt lagde ud med birdies på fire af sine første fem huller, og han så sig ikke tilbage. Det blev til en bogey-fri runde i 62 slag, ni under banens par, og den tidligere vinder af Quicken Loans National i 2015 og Barbasol Championship i 2018, er ene mand i spidsen for turneringen.

Han fører med et enkelt slag i skrivende stund til Dustin Johnson, verdens nummer 2, der var rundt i 63 slag, otte under par. Kevin Kisner og Jon Rahm er lige i hælene på syv under, mens Rory McIlroy og Tony Finau blandt andre er på seks under par.

Jordan Spieth fik et fint comeback efter sin mareridtsrunde i lørdags, hvor han missede det sekundære cut efter en runde i syv over par. Spieth gik sin første runde i 67 slag, fire under par. Det rækker til en delt 18. plads.

Tiger Woods, der vandt Tour Championship sidste år, fik en regulær møg-start på turneringen. Fire over par lød scoren på, og det placerer ikonet på en delt 117. plads af de 121 startende. Tiger er nummer 28 på FedEx Cup-listen inden turneringen, men han kan ikke falde helt ud af top 70.

Du kan følge The Northern Trust og PGA Tourens slutspil på GolfTV og på Eurosport.

Leaderboard The Northern Trust

Relaterede artikler

X