PGA TOUR HÆVER PRÆMIESUMMERNE i 2023

PGA TOUR HÆVER PRÆMIESUMMERNE i 2023

Den amerikanske PGA TOUR har offentliggjort kalenderen for den kommende sæson, og der er en række nye ting på programmet, men noget af det mest markante er endnu en markant forhøjelse af den samlede præmiepulje. Der er ingen tvivl om at LIV Golf har fået PGA TOUR og sponsorerne til at finde ekstra penge frem til den kommende sæson.

De to første slutspilsturneringer, The FedEx St. Jude Championship og BMW Championship, forhøjer begge præmiesummen fra 15 millioner dollars til 20 millioner dollars, ligesom seks af de største invitationsturneringer også øger deres præmiesummer. Tournament of Champions går fra 8,3 millioner dollars til 15 millioner, mens Tiger Woods Genesis Invitational, Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard og Jack Nicklaus’
Memorial Tournament presented by Workday alle hæver deres præmiesummer fra 15 til 20 millioner dollars.

The PLAYERS får igen i 2023 den største præmiesum, og nu skal der fordeles hele 25 millioner dollars, med mere end fire millioner dollars til vinderen på TPC Sawgrass i marts.

Det er ikke kun checkens størrelse, der bliver anderledes i 2023. Som PGA TOUR annoncerede før sommerferien, så bliver slutspillet og efteråret ændret. Fra 2023 vil kun 70 spillere kvalificere sig til den første slutspilsturnering, mod 125 i år, og de 70 er de eneste, der har fuld spilleret i 2024. Det betyder, at Wyndham Championship bliver endnu vigtige som sidste turnering i den regulære sæson.

Spillerne uden for top 70 kan spille en række turneringer efter slutspillet, fra september til november, og forbedre deres position og kategori frem mod 2024, men sæsonen fra 2024 begynder først efter nytår. Samtidig genindføres Tourskolen med kort til både PGA TOUR og Korn Ferry Tour på højkant.

I alt skal der spilles 47 turneringer i den kommende sæson, der begynder den 15. september med Fortinet Championship i Californien.

Related posts

X